Rosmariininäkkileipä

Tänä jouluna vien lapsuudenkotiini joulupöytään kolmenlaista leipää. Huomenna valmistuu saaristolaisleivät ja piimälimput; tänään tein rouskuteltavaksi rosmariininäkkileipää. Maistiaiset saatiin keskustan pyörylöistä - joista tuli muuten söpösiä pikkunäkkäreitä. Tulipas herkullista näkkäriä! Ohje Kotivinkistä.

10 kpl

* 2 dl maitoa
* 1 rkl voita
* 1 rkl tummaa siirappia
* 1/4 pkt tuorehiivaa (n. 12g)
* 1/2 tl suolaa
* 1 tl kuivattua rosmariinia
* 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
* 3 dl vehnäjauhoja

Laita kulhoon maito, voi ja siirappi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja sekoita tasaiseksi. Luota joukkoon hiiva. Lisää suola ja rosmariini. Alusta jauhot hyvin joukkoon.

Anna taikinan kohota liinan alla 30 min. Laita uuni kuumenemaan 250-270c. Leivo taikinasta pötkö jauhotetulla alustalla. Leikkaa se kymmeneen osaan. Kauli paloista halkaisijaltaan n. 15-18 cm leveitä, ohuita pyörylöitä. Paina keskustaan reikä jauhotetulla lasin reunalla (Muista paistaa myös pyörylät). Painele näkkäreihin jälkiä haarukalla.

Uunipellille mahtuu 2 näkkäriä vierekkäin. Paista 250c (tai kuumemmassa) uunissa 3-4 minuuttia. Varo ettei näkkäri pala! Jäähdytä ilman leivinliinaa.

Rouskin rauskin.

Kommentit

Suositut tekstit