Wilhelmiinat

Lapsuuteni keksimuistoissa on Muro-keksit, Marie-keksit ja Wilhelmiinat. Muro-keksit ja Wilhelmiinat olivat superherkkua, Mariet maistuivat pahville. Wilhelmiinoja on helppo tehdä itse ja ai että, ovat ihania. Lapsuudenmaut toimivat aina.
Halusin leikata Wilhelmiinat tällä kertaa vinottain, alkuperäiset ovat suorakaiteen mallisia. Tämä ohje on Maku lehdestä.

Tällä kertaa tein Wilhelmiinoja joulun kahvipöytään. Pipareita kun herkuteltu jo kylliksi ennen joulua.

n. 40 kpl

* 200g voita
* 2 dl sokeria
* 2 rkl siirappia
* 1 keltuainen
* 5 dl vehnäjauhoja
* 1 rkl vaniljasokeria
* 2 tl ruokasoodaa

Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Lisää keltuainen joukkoon vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen. Nypi taikina murumaiseksi.

Tee pellille leivinpaperin päälle n. 2 cm leveydeltään olevia pötkylöitä. Jätä pötkylöiden väliin n. 10cm. Yhdelle pellille mahtuu 3 pötkylää.
Paista 175c uunissa 15 minuutin ajan. Jäähdytä vähän, mutta leikkaa lämpimänä paloiksi suoraan tai vinottain.

Säilytä kuivassa ja ilmatiiviissä purkissa.

Kommentit

Suositut tekstit