Salmiakkifudget

Lisää jouluisia nameja. Eilen tein suklaakonvehtien rinnalla salmiakkifudgea, joiden reseptin bongasin Dr. Sugarilta. Kiitokset siis sinne! Fudgen teko on helppoa, mutta tarvitset lämpömittarin jotta fudgen koostumuksesta tulee oikeanlaista. Omaan makuun tosi hyviä ja parikin riittää tyydyttämään makean himon.
Koristeeksi voi laittaa mitä haluaa, itse ripottelin apteekkarin salmiakkia ja Venla valitsi kaveriksi pinkkejä rakeita. Salmiakkifudgea vietiin pussilliset myös päiväkodin ihanille hoitajille Venlan ryhmään.

* 3 dl kuohukermaa
* 4 dl sokeria
* 1/2 dl glukoosisiirappia
* 50g voita
* 1 pss turkinpippureita
* 200g maitosuklaata

* mustaa elintarvikeväriä
* koristerakeita

Laita n.20cm*20cm vuokaan leivinpaperi ja suihkuta kevyesti vuokaspraylla.
Ota isohko, paksupohjainen kattila ja lisää kattilaan kaikki aineet suklaata, elintarvikeväriä ja koristeita lukuun ottamatta.
Kuumenna seos 120 asteiseksi koko ajan sekoittaen. Turkinpippurit sulavat sekaan. Seos muuttaa koostumustaan aika paljon kun oikea lämpötila lähenee.

Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu maitosuklaa. Lisää mustaa elintarvikeväriä kunnes saat haluamasi värin. Fudget tummuvat hieman jähmettyessään. Vatkaa sähkövatkaimella 2 min, jotta ainekset varmasti sekoittuvat.

Kaada seos vuokaan ja koristele. Laita jähmettymään jääkaappiin yön yli. Leikkaa paloiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.

Kommentit

  1. Heippa! Linkitätkö vielä reseptin alkuperäisen lähteen, eli blogimme Dr.Sugar (google ei tykkää tuplasisällöstä). Meillä Kotona-sivusto on blogiportaali :) Kiva että resepti onnistui!

    Kiitos ja ihanaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta korjaan lähteen. Itsellä vain näkyi resepti tuon Meillä kotona sivuston kautta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit