Suklaakonvehdit

Suklaakonvehteja on helppo valmistaa itse. Ja saa juuri sen makuisia kun itse haluaa. Ostin viime jouluna Ikeasta muovisia konvehtivuokia ja tänään ne pääsivät testiin. Suklaakonvehtien teko on helppoa. Ostat vain hyvää suklaata (maito-, valko- tai tumma suklaa) ja sulatat sen miedolla teholla, välillä sekoittaen mikrossa. Itsellä 200g suklaata riitti yhteen konvehtivuoalliseen.

Kaada sulatettua suklaata muottiin 1/3. Lisää haluamasi täyte tai sekoita täyte suoraan sulatetun suklaan joukkoon. Kaada loppu suklaa päälle ja tasoita lastalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Näin valmistetut suklaat täytyy säilyttää jääkaapissa, sulavat huoneenlämmössä vähitellen. Jos haluat huoneenlämmössä säilyviä konvehteja, suklaa pitäisi temperoida.

Mutta hyviä tuli näinkin. Nam. Itsellä maitosuklaakonvehtien täytteenä hasselpähkinärouhetta. Valkosuklaassa pieneksi pilkottua apteekkarin salmiakkia sekä osassa täytteenä nutellaa. Herkullisia tuli joka ikisestä! Nam.

Kommentit

Suositut tekstit