Hymyilevä juustopiirakka
Tätä hymy-mutrunaamapiirakkaa tein Venlan kavereille muutama viikko sitten. Mieto maku sopii lapsillekin, mutta maistuu vallan mainosti myös aikuisille. Hauskin idea piirakassa on tämä koristelu, jota aion käyttää muissakin piirakoissa jatkossa :). Ohje on Kinuskikissan, eroaa ainoastaan siinä, että jätin kuminan pois piirakan päältä. En ole itse kuminan suuri ystävä.
Pohja:
250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
200 g raejuustoa
3 munaa
3 dl emmentaljuustoraastetta
3 dl kevytkermaa
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 punainen paprika
noin 10 vihreää oliivia
Yhdistä nyppimällä voi ja jauhot. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle.
Sekoita täyteainekset keskenään paprikoita ja oliiveja lukuun ottamatta. Kaada täyte pohjan päälle.
Leikkaa paprika renkaiksi ja renkaat puolikkaiksi. Halkaise oliivit. Asettele täytteen päälle paprikoita ja oliiveja hymynaamoiksi.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi niin että yksi naama on yksi pala :).
Katso kuka valitsee hymy- ja kuka mutrusuun!
Taikina murusteltuna |
Kommentit
Lähetä kommentti