Lehtikaalicalzonet



Oioioioioioioioioi... vau... toteaa tyttäreni Venla aina kun näkee jotain tosi hienoa. Samalla tavalla sanoimme minä ja miehemme tänään kun haukkasimme ensimmäisen palan näistä minicalzoneista. Nyt löytyi jotain todella hyvää meidän makuumme - toivottavasti myös sinunkin! 
Resepti on Glorian ruoka ja viini-lehdestä. Minicalzonet soveltuvat ruokaisaksi iltapalaksi tai vaikkapa juhliin tai illanistujaisiin tarjottavaksi. 

Varoituksen sana. Kun syöt yhden, sinun on pakko ottaa vielä toinen.. ja kolmas... ehkä neljäskin.
Jos haluat tehdä kasvisversion, jätä vain pekoni pois. Hyvää varmasti niinkin.

10-12 kpl

Pohja 

- 2 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa 
- ½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl oliiviöljyä

Täyte

- 5 dl lehtikaalta hienonnettuna (noin 3-5 kaalin lehteä)
- 4 viipaletta pekonia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 200g vuohenjuustoa
- ½ dl raastettua parmesan-juustoa
- 1 tl suolaa myllystä
- 3-4 kierrosta mustapippuria myllystä

Lisäksi ½ prk ranskankermaa

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja sekoita jauhohiivasuolaseos veteen. Lisää oliiviöljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 30 min.

Valmista taikinan kohotessa täyte. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja hienonna lehdet. Kuutioi pekoni pieneksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita paistinpannuun oliiviöljy. Kuullota siinä käännellen lehtikaalta, pekonia ja valkosipulia 3-4 minuutin ajan. Ota pannu pois liedeltä ja murustele sekaan vuohenjuusto sekä raastettu parmesan. Mausta ja sekoita.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota siitä muotilla (¤12cm) pyöreitä ympyröitä ja levitä jokaiselle 2 tl ranskankermaa. Lusikoi lehtikaalitäytettä ympyrän keskelle reipas keko. Nipistele sauma keskelle piiraan päälle tai tee puolikuun muotoiseksi.

Paista 250c uunissa keskitasossa noin 12-15 minuuttia. Parhaimmillaan vastapaistettuina esim. raikkaan salaatin kera, mutta hyviä kylmänäkin. 

Pyörylät valmiina taiteltaviksi. Näistä unohtui aluksi ranskankerma, jonka lisäsin vielä alle, mutta puuttuu kuvasta. Mansikkavaahtiksenkin keittiössä sählätään silloin tällöin :)

Täyte paistinpannulla. Niin herkullista jo sellaisenaan... Näistä aineksista teen varmasti pastan lähiaikoina.

Kommentit

  1. Mulla on EDELLEEN tämä lehtikaali testaamatta! joskohan sitä viikonloppuna saisi aikaan ja kokeilisi! Vaikka tässä muodossa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit