Makaronilaatikko tuorejuustolla

Valmistan kotonamme makaronilaatikkoa kolmella tavalla. Perinteisesti munamaidolla, koskenlaskijalla tai tuorejuustolla. Lempilaatikkoni eli koskenlaskijan makaronilaatikon ohjeen julkaisin tänne jo aiemmin. Toinen todella herkullinen versio on käyttää munamaidon sijasta jotakin tuorejuustoa - laatikko muuten valmistetaan samalla tavalla kuin koskenlaskijan makaronilaatikko. 

Kyseistä laatikkoa hehkutti tällä viikolla myös eräs facebook-ystäväni arkiruokahaasteessaan. Saana laittoi laatikkoonsa makaronit raakana ja nestettä hivenen vähemmän. Muuten ohjeemme näkyivät olevan aika lailla samankaltaiset. Itse pidän löysästä makaronilaatikosta - sen takia keitän aina makaronit ensin lähes kypsiksi, näin ne imevät nestettä vähemmän uunissa ja mielestäni laatikko on parempaa ja mehevämpää näin seuraavanakin päivänä. Jos tykkäät lohkeavasta makaronilaatikosta, laita makaronit raakana uunivuokaan ja kypsennä uunissa kunnes makaronit ovat kypsiä. 
Laita tuolloin nestettä 8 dl. 

Tähän laatikkoon voi käyttää lähes minkä makuista tuorejuustoa tahansa. Voit käyttää pelkästään samaa makua tai yhdistää kahta eri makua. Hyviä ja testattuja ovat mm. paahdettu sipuli, ruohosipuli, paprika ja chili. Lempparini laatikossa on yhdistelmä aurinkokuivattu tomaatti ja valkosipuli-tuorejuustot. Taisi muuten olla Saanankin suosikkiyhdistelmä! Rohkeasti kokeilemaan!
Meillä tarjoiltiin tuorejuustomakaronilaatikko vihersalaatin, kasvisgratiinin sekä perunaleipästen kera

Uunivuoallinen (5-6:lle)

- 500g makaronia (täysjyvä tai tavallinen)
- 400g naudan paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- suolaa, pippuria
- 2 prk tuorejuustoa haluamallasi maulla
- 10 dl vettä
- 2 lihaliemikuutiota

Keitä makaronit lähes kypsiksi. Pilkkoa sipuli hienoksi. Paista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. 
Keitä vesi kiehuvaksi, lisää lihaliemikuutiot. Sekoita lihaliemen joukkoon tuorejuustot. Keittele miedolla lämmöllä kunnes tuorejuusto on sulanut. 
Laita uunivuokaan makaronit ja jauhelihaseos, sekoita. Lisää tuorejuustoneste. 
Kypsennä 225c uunissa noin 30 min.




Kommentit

Suositut tekstit