Kanawokki

Teen usein wok-ruokia kun on kiire tai kaappiin on kertynyt pieni määrä sitä sun tätä vihannesta, jotka pitäisi käyttää pois. Jos teen wokin aikuisille, käytän usein mausteena erilaisia valmiita currytahnoja, mutta eilen tein wokin myös meidän Venlan makuun sopivaksi. Mukavasti makua vaikkei tulista ollutkaan. Seesamiöljy on niin hyvää ja antaa wokille täyteläisen maun! Aikuisille wokatessa kypsennän kasvikset pannulla nopeasti jättäen ne koviksi ja rapsakoiksi. Venlan on vielä vaikea syödä kovia vihanneksia, joten kypsennän niitä kauemmin. Kanana käytän ruoanlaitossa usein fileepihvejä ja viipaloin ne itse suikaleiksi. Mielestäni paremman näköistä lihaa kun valmiit suikaleet ja hinnassa ei eroa.

- 350 g broilerin filee minuuttipihvejä (maustamaton) tai suikaleita
- 1/3 punaista paprikaa
- 1/3 vihreää paprikaa
- 10 herkkusientä
- 1 kevätsipuli varsineen
- 1 iso porkkana
- puolikas parsakaali, kukinnot
- ½ dl pakastemaissia
- kourallinen cashew-pähkinöitä

Paistamiseen voita ja öljyä
Maustamiseen 
- 2 rkl sweet chili kastiketta 
- 1 rkl soijakastiketta
- pieni rouhaisu myllystä suolaa
- 2 rkl seesamiöljyä

Lisäksi nuudeleita

Paista suikaloitu broilerin filee pannulla voissa ja öljyssä. Mausta suikaleet sweet chili kastikkeella, soijakastikkeella ja suolalla. Pilko kasvikset ja lisää wokkiin kun kana on kypsää. Wokkaa haluamasi kypsyydelle. Keitä nuudelit nopeasti kiehauttamalla ne vedessä. 
Siivilöi nuudelit ja lisää wokkiin. Lisää myös pähkinät. Lisää seesamiöljy. 
Sekoita hyvin ainekset keskenään ja anna muhia pannussa vielä hetken ajan.

Kommentit

  1. Wokit on myös mun suosikkeja! kiitos seesamiöljy-vinkistä, pitääkin hankkia sitä :) ja niiiin samaa mieltä tuosta kanasuikaleesta, pihveistä saa paljon laadukkaampia suikaleita. Ihme mössöä ovat useat valmiit suikaleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin. Välillä oikein miettii mitä ne suikaleet ovat kun aina eivät ole mielestäni kanaa nähnytkään ;).

      Poista
  2. Heippa ja kiitos taas reseptistä! Tämä resepti pelasti perheemme illallisuunnitelmat tänään. Kaapissa oli kanaa ja mietin mitä siitä tekisin. Vilkaisu blogiisi, ja homma oli lähes sillä selvä! Melkein kaikki raaka-aineetkin löytyivät kaapista seesamiöljyä myöten. Nämä reseptisi ovat kivoja erityisesti siksi että sen lisäksi että ovat maukkaita, ne on helppo ja nopea valmistaa ja raaka-aineet myös aika perusjuttuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :), Juuri tämä on mansikkavaahtiksen perimmäinen ajatus. Tarjota vinkkejä ihan tavallisiin koteihin ja keittiöihin ja helpotusta arjen ruoanlaittoon. Mukava kuulla että olen tässä onnistunut!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit