Samettinen bataattisosekeitto

Tänään on ollut aikamoinen ruokapäivä mansikkavaahtiksen keittiössä. Tein lounaaksi herkulliselta kuulostavia suolaisia lettuja eräästä kokkikirjastani. Niihin tuli mm. piimää, ruisjauhoja ja rucolaa. Kieli pitkällä odotimme Venlan kanssa niiden valmistumista pannulta ja hyi että kun olivat pahoja!! En yhtään ihmettele kun Venla söi lautaseltaan vain raejuustot ja kurkut kun itsekään en saanut lopulta lettuani syötyä. Keitin sitten Venlalle hetken päästä makaronia ja pakasteesta maissia kun muutakaan ei kaapista löytynyt. Aina uudet reseptikokeilut eivät ole menestys. 

Päivälliseksi päätin tehdä jotain parempaa, ihanan samettista bataattisosekeittoa. Mmm... Keittoon paistoin kaapista vähän jo vanhentunutta ruisleipää pannulla voiöljyseoksessa. Usein laitan pannulle myös valkosipulinkynnen, mutta nyt paistoin ilman sitä. NAM! 



4-6:lle

- 1 kevätsipuli varsineen (tai 1 sipuli)
- 1 valkosipulinkynsi
- puolikas punainen chili
- 1 cm raastettua inkivääriä
- oliiviöljyä
- noin 800g-1kg bataattia
- 1 tl currya
- 6 dl kasvislientä
- 1 tlk kookosmaitoa
- 1 limen mehu
- suolaa
- pippuria

Päälle ruiskrutonkeja sekä halutessasi ranskankermaa

Kuori ja pilko bataatit kuutioiksi. Pilko sipulit ja chili, raasta inkivääri. Paista sipuleita, chiliä ja inkivääriä kattilassa miedolla lämmöllä tilkassa oliiviöljyä. Lisää bataattikuutiot ja curry. Kuumenna muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää kasvisliemi sekä kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 min kunnes bataatit ovat pehmenneet. Soseuta keitto. Lisää limen mehu, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa ruiskrutonkien kera ja lisää halutessasi keiton päälle lusikallinen ranskankermaa. 

Kommentit

Suositut tekstit