Savukalatäytteiset letut

Tein tänään täytettyjä lettuja lämminsavulohitäytteellä. Mukavaa vaihtelua lounaspöytään ja maistui jälleen kerran koko perheelle. Tarjoa letut raikkaan salaatin kera. 

6 isoa täytettyä lättyä

Lettutaikina

- 4 munaa
- 8 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 2 rkl sulatettua voita

Täyte

- 250g lämminsavulohta
- 100g parsakaalia
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl riisiä
- 1 paprika

Valkokastike

- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3,5 dl maitoa
- suolaa
- tilliä

Päälle

-Juustoraastetta

Valmista ensin lettutaikina. Riko munien rakenne kulhossa, lisää maito. Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen samalla käsin vispaten. Laita ripaus suolaa. Anna taikinan turvota noin 30 min.

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 10 min. Keitä parsakaali kypsäksi. Pilko paprika pieneksi.

Valmista valkokastike. Laita kattilaan voi ja lisää sulaneeseen voihin vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa ja seoksen hieman saostua. Sekoita koko ajan. Mausta suolalla ja tillillä. Jäähdytä.

Sekoita keskenään paloiteltu lämminsavulohi, paloiteltu kypsä kananmuna, pilkottu kypsä parsakaali, keitetty riisi sekä paprika. Sekoita valkokastike joukkoon sen hieman jäähdyttyä.

Paista letut isolla paistinpannulla suhteellisen paksuiksi letuiksi. Laita jokaisen letun väliin runsaasti täytettä ja rullaa. Laita letut tiiviisti uunivuokaan vieri viereen. Laita lettujen päälle juustoraastetta ja kypsennä uunissa 250c vielä 5-10 min kunnes juusto on kauniisti ruskettunut.

Ja eikun syömään!

Lettu ennen rullalle laittamista 

Kommentit

Suositut tekstit