Lihahöystö talonpojan tapaan

Tässä heti perään toinen herkullinen pastaohje. Meillä kun kävi tuon spagettipaistoksen kanssa hieman vanhanaikaisesti - jätimme sen ruokailun jälkeen vielä pöydälle jäähtymään ja siinä se jäähtyi vielä aamullakin... ja päätyi kaikkien harmiksi jäteastiaan. Hiukanko harmitti!!! No, tein sitten heti perään seuraavana päivänä toisen meidän perheen suosikkipastan. 
Loppuviikosta syödään sitten perunaa! 

Tämä lihahöystö on meidän perheen "nerokas" löytö, koska en saa tytärtäni vielä syömään sellaisia kokonaisia lihapaloja vaikka ne pilkkoisi kuinka pieneksi. Ovat vissiinkin vähän sitkeätä syötävää. Tässä lihahöystössä lihaa kypsennetään niin kauan, että se aivan murenee ja sulaa suuhun - liha murenee niin pieneksi, että ainakin meillä lapsi syö sen pastan joukossa ikäänkuin huomaamatta. Nerokasta, eikö totta ;).

Ruoan voi valmistaa myös puolivalmiiksi edellisenä iltana eli kypsentää lihan uunissa kastikkeen kanssa. Sitten vain ennen ruokailua lämmittää sen uusiksi, lisää parmesanin, voin ja basilikan ja keittää pastan sekaan. 

5 hengelle

- noin 600g maustamatonta naudan palapaistia
- voita ja rypsiöljyä
- suolaa
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 2 porkkanaa
- 2 dl olutta
- ripaus suolaa
- 1 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
- 2-3 rkl voita
- 1 dl raastettua parmesan-juustoa
- 1 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa

Lisäksi 
- 350g pennepastaa

Ota liha huoneenlämpöön 30min-1h ennen valmistamista. Ruskista lihapalat paistinpannulla voiöljy-seoksessa. Mausta ripauksella suolaa. Laita lihapalat uunivuokaan. Lisää sekaan tomaattimurska, kuoritut ja mehukkaaksi raastetut porkkanat, olut, suola, sokeri ja mustapippuri. 
Anna hautua uunissa ilman kantta 150c noin 3 tuntia. Sekoittele aina välillä.

Nosta lihat kastikkeesta ja murenna ("nyhdä" ) pienemmiksi paloiksi. Lisää takaisin kastikkeeseen. Keitä pasta. Lisää kastikkeeseen parmesanjuustoraaste, voi ja basilika. Sekoita lihahöystö pastan joukkoon.

HUOM
Voi on oleellinen lisäys lopussa, se saostaa kastikkeen rakenteen oikeaksi. Malta hauduttaa pataa tuo kolme tuntia, muuten lopputulos ei ole hyvä. Oluen voit korvata halutessasi punaviinillä - itse pidän oluen tuomasta mausta kastikkeessa vaikka en oluen ystävä muuten olekaan. 

Kommentit

  1. Kuulostaapa herkulliselta! talvea kohti mennessä kaikki tällaset pitkään haudutettavat ruoat on ihania :) tein muuten pizzaa sillä sun ohjeella - NAM! ihan mielettömän herkullista.
    ps. ollaan myös joskus jäähdytelty ruokaa yön yli, harmittaa kyllä törkeen paljon aamulla kun sen huomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että pizza maistui :). Eikun pata hautumaan uuniin ja lihahöystöä syömään!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit