Lehtikaali-vuohenjuustopiirakka

Tämä piirakka sai idean lehtikaali-calzoneista, joita tein muutama viikko sitten. Makuyhdistelmä oli niin taivaallinen että päätin taannoisille lelukutsuilleni soveltaa ohjeesta uunipellillisen piirakkaa. Ja erittäin hyvää siitä tuli! Jää ihan vakio-ohjeeksi Mansikkavaahtiksen keittiöön. Pekonin voit jättää pois jos haluat piirakasta kasvisversion.



Uunipellillinen 
(puolita annos jos teet pyöreän piirakkavuoallisen)

Pohja 

- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kauraleseitä
- 200 g voita
- 4 rkl vettä

Täyte

- 1 prk ranskankermaa
- 6-8 isohkoa lehtikaalin lehteä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 6 viipaletta pekonia
- 400g vuohenjuustoa
- 1 dl raastettua parmesanjuustoa
- 2 munaa
- 4 dl ruokakermaa
- pari rouhaisua suolaa myllystä
- mustapippuria


Tee pohja murotaikinan tapaan. Nypi hieman pehmenneeseen voihin jauhot ja leseet. Nypi kunnes seos on täysin murumaista. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Taikinaa tulee tasainen, ohuehko kerros koko pellille. 
Esipaista pohjaa 200c uunissa alatasolla noin 10 minuutin ajan. 

Leikkaa lehtikaaleista pois lehtiruoti ja hienonna lehdet pieneksi. Pilko valkosipulinkynnet, viipaloi pekoni pieniksi paloiksi. Paista pannulla lehtikaaleja, valkosipulia ja pekonia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Viipaloi vuohenjuusto paloiksi ja lisää sekaan pannulle. 
Älä kuumenna enää.
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää sekaan ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta sekaan parmesanjuusto. 

Laita esipaistetun pohjan päälle tasainen kerros ranskankermaa. Lisää sen päälle lehtikaali-valkosipuli-pekoni-vuohenjuustoseos. Kaada sen päälle muna-kerma-parmesanseos. 

Paista 200c uunissa vielä noin 30 minuutin ajan kunnes piirakka on saanut kauniin värin pintaansa.


Kommentit

  1. Tämä oli herkullista, niinkuin myös calzonet samalla täytteellä! Tuli ihan hyvä koostumus, vaikka en tajunnutkaan paistaa pekonia ja lehtikaaleja miedolla lämmöllä, vaan paistoin samaan tyyliin kuin calzoneita tehdessä... :D Ensimmäinen kerta kun tehtiin jotain lehtikalista, mutta ei varmastikaan viimeinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että piditte. Itsekin rakastuin lehtikaaliin heti kun ensimmäisen kerran kokeilin. Kaikenlaisia lehtikaalireseptejä jemmassa odottamassa kokeilua....

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit