Tonnikala-perunapannari


Kokeilin tänään ensimmäisen kerran tonnikala-perunapannaria, jonka ohjeen löysin omista leikekirjoistani. Oli niin hyvää, että pääsee meidän perheen "teen varmasti uudestaan"-listalle ja tässä kannattaa vielä huomioida että meillä käytetään tonnikalaa ruoanlaitossa kovin vähän koska emme pidä siitä mitenkään erityisen paljon. Muutamaan ruokaan se kuitenkin sopii vallan mainiosti! Eli suosittelen kokeilemaan tätä vaikka et mikään tonnikalan suuri ystävä olisikaan. Ja tonnikalafanit - ainakin ilman muuta kokeiluun!



Pyöreä piirakkavuoallinen
 (mikäli haluat uunipellillisen, tuplaa annos)

- 4 dl maitoa
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl pizzamaustetta
- ripaus suolaa
- 1 kiinteä peruna
- 1,5 dl emmental-juustoraastetta
- ½ prk tonnikalaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Vispaa kevyesti sekaisin maito, munat ja jauhot. Mausta pizzamausteella ja ripauksella suolaa. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Kuumenna uuni 225c. Voitele pyöreä piirakkavuoka tai laita uunipellille leivinpaperi. Kuori ja raasta peruna. Valuta tonnikalasta neste pois ja pilko ihan pieneksi. Silppua ruohosipuli.

Laita pannukakkutaikina uunivuokaan. Levitä peruna- ja juustoraaste taikinan päälle. Lisää sen jälkeen tonnikalapalat ja ruohosipuli. Paista 225c uunissa noin 25 minuuttia.

Tarjoa lounaana, suolaisena välipalana tai iltapalana. 

Kommentit

  1. Tää oli ihan uskomattoman hyvää! Myös pojalle maistui:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit