Spagettijauhelihapaistos

Tässä varmasti jokaisen lapsiperheen hittiruoka! Todella mehevä ja maukas spagettijauhelihapaistos.
Ohjeesta tulee iso satsi, jos haluat maltillisemman määrän, vähennä hieman jauhelihan ja spagetin määrää (esim. 250g spagettia, 300g jauhelihaa). 
Meidän perheen 1v 4kk prinsessan annos lauantailta. Koko satsi meni hyvällä ruokahalulla (paitsi kirsikkatomaatit)!

Uunivuoallinen (6 hengelle)

- 1 pss rakettispagettia
- 2 porkkanaa
- 400g paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipunlinkynsi
- 1 tlk tomaattimurskaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valkokastike
- 3 rkl voita
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 7 dl maitoa
- ripaus suolaa
- 1 dl juustoraastetta

Pinnalle 1 dl juustoraastetta

Kuori ja raasta porkkanat pienellä raastinterällä. Kuori ja pilko sipulit. Ruskista paistinpannulla jauheliha, lisää sipulit ja porkkanaraaste. Lisää hetken päästä sekaan tomaattimurska sekä mausteet ja basilika. Hauduttele miedolla lämmöllä 5-10 min ajan. 

Keitä rakettispagetti.

Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, sekoita sekaan vehnäjauhot. Ruskista hieman koko ajan sekoittaen. Lisää maito koko ajan vispaten, sekoittele kunnes seos kiehahtaa ja sakeentuu. Lisää sekaan juustoraaste. Mausta.

Sekoita rakettispagetti sekä jauhelihasipuliporkkanatomaattiseoskeskenään voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon valkokastike. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.

Paista 225 uunissa noin 30 minuuttia.  




Kommentit

  1. Meillä tänään tätä! Oli oikein hyvää ja mukavan pehmeää pieniinkin suihin. Juuri sopiva satsi siihen, että 4 henkeä syö siitä pari kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin - useat ohjeeni ovat tarkoitettu koko perheelle syötäväksi pariin otteeseen ja pienelle lapselle voi jäädä vielä lisäksi ekstra-annos. Ei tarvitse ihan koko aikaa häärätä hellan ääressä vaikka se mukavaa onkin :). Kommenttisi pehmeää kuvaa juurikin spagettipaistosta. Mehukasta ja pehmeää :).

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit