Karpalotoffeet

 Näin joulun alla minusta on ihana tehdä ystävilleni pieniä ruokamuistamisia. Monet sukulaiset, ystävät kuin naapuritkin tulevat saamaan joulun alla joko pienen pussillisen herkkua tai tuoretta leipää. Eilen tein itse ihanaa karpalotoffeeta. Muutama pala meni omaan ja mieheni suuhun, loput lähtevät alla olevissa nyssäköissä joillekin onnellisille :). 
Nämä toffeet nimittäin sulavat suuhun, namskis ja ovat hyvin helppotekoisia.
Ohje Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin kirjasta Hyvää Joulua! Kiitos kirjasta kuuluu isosiskolle ja siitä tulen tekemään vielä monta ohjetta. Ihana kirja.

Noin 30 palaa

- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 400g tummaa suklaata
- 100g kuivattuja karpaloita
- 1 tl vanilja-aromia
- sormisuolaa

Sulata paloiteltu tumma suklaa ja kondensoitu maito hiljalleen mikrossa. Teho noin 500-600W, 20-30s kerrallaan. Sekoita kunnolla aina välissä. Voit sulattaa seoksen myös vesihauteessa. Kondensoitu maito palaa herkästi pohjaan, joten älä kuumenna seosta suoraan kattilassa hellalla. 

Kun seos on silkkisen kiiltävää, sekoita heti joukkoon karpalot ja vanilja-aromi. Levitä leivinpaperin päälle (itse öljyän sen aina kevyesti) suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 20). Tasoita palettiveitsellä pinta. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Pilko paloiksi ja ripottele päälle sormisuolaa. Säilytä viileässä.
Kondensoitu maito näyttää tältä kaupan hyllyllä 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit