Kurpitsaa, omenaa ja porkkanaa kanankoivilla

Tässä ihana lounas tai päivällinen näin joulun alla tai ihan milloin tahansa muulloin. Helppo ja nopea valmistaa ja todella maukasta! Joulun vivahdetta ruoka saa pienestä ripauksesta kanelia, jonka voi halutessaan jättää pois ja viikunahillo antaa ihanan maun kanankoiville. Ja lopun hillon voi syödä joulupöydässä juustojen kera.
Itselläni on ollut pitkään kammo kurpitsaan säilykekurpitsasta johtuen. Tuore kurpitsa on kuitenkin täysin eri makuinen, vähän kuin kirsikka ja säilykekirsikka... Eli kokeile rohkeasti! Vammalassa jossa asun, myskikurpitsaa myydään ainakin S-marketissa.


3-4 hengelle

- 4 kanankoipea (maustamaton)
- 1 tl valkosipulia raastettuna
- 2 rkl viikunahilloa
- 1 rkl dijon-sinappia (tai muuta makeahkoa sinappia)
. 1 rkl tuoretta basilikaa tai salviaa
- suolaa, pippuria

- 1 pienehkö myskikurpitsa
- 4 isoa porkkanaa
- 2 omenaa
- 2 tl valkosipulia raastettuna
- 2 tl inkivääriä raastettuna
- ripaus suolaa, pippuria ja kanelia
- oliiviöljyä

Sekoita viikunahillo, sinappi, pilkottu yrtti ja raastettu valkosipuli keskenään. Rouhaise kanankoipien pintaan hieman suolaa ja pippuria. Levitä päälle marinadi.

Kuori kurpitsa, porkkanat ja omenat. Leikkaa kunnon paloiksi ja laita uunivuokaan. Lisää mausteet ja kunnolla oliiviöljyä. Jos laitat liian vähän oliiviöljyä, kasvikset ja hedelmät kuivuvat uunissa. Sekoita hyvin.

Laita kanankoivet kasvisseoksen päälle. Paista puoli tuntia 200c uunissa ja alenna lämpö 175c. Paista vielä puoli tuntia eli yhteensä tunnin verran kunnes koivet ovat kypsiä.
Uuniin menossa

Myskikurpitsa


Kommentit

Suositut tekstit