Lasimestarin silli

Lasimestarin silli on joulupöydässä ihan pakollinen. Lapsuudessani sitä ei ole ollut, mutta anopin joulupöytään se on kuulunut ja sieltä siirtynyt myös omaksi joulun kalasuosikiksi. Etenkin suklaan syönnin välissä on ihana ottaa pala joululeipää ja päälle pari lasimestarin silliä. Namnamnam. Sitten voikin taas herkutella ja ottaa sen jälkeen kinkkuvoileivän... ;).

Lasimestarin silliin riittää päivänkin tekeytymisaika eli vielä huomenna ehdit hyvin tehdä purkillisen herkkua aattopöytään. 

Tästä satsista tulee 1 iso lasipurkillinen tai muutama pienempi. 

* 2 dl vettä
* 1 dl väkiviinaetikkaa
* 1 dl sokeria
* 1 porkkana
* 1 punasipuli
* pala piparjuurta
* 300-500g sillifilettä (kevyesti suolattu)
* 2 tl kokonaisia valkopippureita
* 2 tl sinapinsiemeniä
* 2 laakerinlehteä

  • Huuhdo tai liota sillifileitä hetki vedessä. Pilko viipaleiksi.
  • Kiehauta vesi, väkiviinaetikka ja sokeri. Jäähdytä liemi.
  • Kuori ja pilko pieniksi siivuiksi porkkana, punasipuli ja piparjuuri. 
  • Lado purkkiin vuorotellen sillejä, kasviksia ja mausteita. Kaada liemi päälle.
  • Anna tekeytyä tiiviissä purkissa jääkaapissa 1-2 vrk. Nauti!

Kommentit

Suositut tekstit