Pecan-pähkinä-rommirusinakakku

Bongasin tämän ohjeen Kodin kuvalehden- 10 parasta kuivakakkua - resepteistä. Kuulosti niin herkulliselta, että tämä täytyi tehdä joulun kuivakakuksi aikuisten makuun. Taikina maistui ainakin taivaalliselta ja valmis kakku näytti mehevältä, joten uskallan suositella vaikka omaa kakkua maistetaankin aikaisintaan huomenna. Voiko pecan-pähkinän, rommirusinan ja vaahterasiirapin yhdistelmä olla huonoa? Ei.

* 1 dl (keltaisia) rusinoita
* ½ dl rommia
* ½ dl omenamehua
* 200 g huoneenlämpöistä voita
* 2 dl fariinisokeria
* 3 munaa
* 1 dl kermaa tai maitoa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 tl vaniljasokeria
* 2 tl kanelia
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 dl rouhittuja pecanpähkinöitä
* 100 g valkosuklaata

Kostutus
noin ½ dl vaahterasiirappia

1. Mittaa rusinat, rommi ja omenamehu pieneen kulhoon. Anna maustua muutama tunti.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen. Kääntele seokseen kerma tai maito.


3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne sekä rouhittu valkosuklaa ja pähkinä-rommi-rusinaseos nesteineen taikinaan, varovasti käännellen.


4. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 5–10 minuuttia ennen kumoamista.
Pistele kakkuun reikiä grillitikulla. Kostuta kakku valelemalla sen pinnalle vaahterasiirappia. Anna imeytyä vähintään muutama tunti.

Kommentit

Suositut tekstit