Maailman parhaat joulutortut

Teen joka joulu itse ainakin kerran torttutaikinan. Näin tortuista syntyy maailman parhainta ja valmistaikinaa huomattavasti kevyempiä, mutta niin ihanan rapsakoita ja täyteläisen makuisia... Itse tehty rahka-voitaikina voittaa pakastealtaan lehtitaikinat mennen tullen. Mums. Meillä valmistui tänään vadelmakukkasia ja luumukolmioita.


12 kpl

* 4½ dl vehnäjauhoja
* ½ dl tomusokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 200g voita
* 1 prk (250g) maitorahkaa

Yhdistä kulhossa jauhot, tomusokeri ja leivinjauhe. Nypi joukkoon murutaikina tapaan hieman pehmennyt voi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Laita taikinapallo kelmun sisään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai anna olla siellä seuraavaan päivään.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Leivo tavallisten joulutorttujen tapaan. 
Paista 225c uunin keskitasolla noin 10 minuutin ajan.
Ripottele päälle hieman tomusokeria.

Kommentit

  1. Tuli ihan älyttömän hyviä torttuja tällä ohjeella! Ekaa kertaa kokeilin rahkavoitaikinaa. Taisin tehdä aika pikkuisia kun sain puolikkaasta taikinasta 15 torttua. :D toinen puolikas taikinasta oottelee huomista jääkaapissa. Kiitos siis taas hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on taivaallisia ja ei tule yhtään niin raskas olo kuin normi tortuista. Taidan ehkä ennemmin itse olla taipuvainen tekemään jättikokoisia leivonnaisia... Hyvä tieto muille että taikina on riittoisa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit