Halloumi-kasvispaistos ja tahmeat minikanankoivet

Halloumi-kasvispaistos on helppo tehdä ja maistuva lisuke niin kanalle kuin lihalle ja hyvää ihan sellaisenaankin. Kasviksia voi vaihdella vuodenajan ja oman maun mukaan, alla olevat soveltuvat tähän kuitenkin mielestäni kaikista parhaiten. 

Meillä tarjoiltiin tällä viikolla halloumi-kasvispaistosta tahmeiden minikanankoipien kera. Ne valmistuvat samanaikaisesti uunissa kun muistaa tehdä kanat marinoitumaan hyvissä ajoin.
Marinadiohje sopii hyvin myös kanansiiville, tällöin kypsymisaika on 225c uunissa noin 35 minuuttia. Voit myös kypsentää kanan grillissä. Marinadiohje on Glorian ruoka ja viini-lehdestä.

4 hengelle

Halloumi-kasvispaistos

* 1 suuri bataatti
* 2 rosamunda perunaa
* 1 punasipuli
* 1 pieni keltainen paprika
* 1 pieni punainen paprika
* 6 valkosipulinkynttä
* n.5 rkl oliiviöljyä
* 2 tl hunajaa
* rouhittua mustapippuria
* 1 pkt halloumijuustoa viipaleina

Kuori bataatti ja perunat ja leikkaa isohkoiksi lohkoiksi.  Poista paprikoista siemenet ja lohko viipaleiksi. Irrota valkosipulinkynsistä kuoret. Pane kaikki kasviksen uunivuokaan ja kaada päälle reippaasti oliiviöljyä sekä hieman juoksevaa hunajaa. Rouhi päälle mustapippuria. Kasvikset eivät kaipaa suolaa, koska juusto on suolaista. 
Kypsennä 200c uunissa noin 40 minuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet sopivasti. Lisää päälle juustosiivut ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia kunnes juustot ovat saaneet vähän väriä ja lämmenneet.

Tahmeat broilerinkoivet

* n. 1 kg pieniä maustamattomia broilerinkoipia 

Marinadi
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 mieto punainen chili
* 3 rkl appelsiinimarmeladia
* 2 rkl juoksevaa hunajaa
* 1 rkl soijakastiketta
* 2 tl seesamiöljyä

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, poista chilistä kanta ja siemenet. Pilko chili. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää kanankoivet. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan.
Kypsennä 200c uunissa noin 50 minuuttia. 


Kommentit

Suositut tekstit