Muhkeat korvapuustit

Korvapuustit on aina hyviä, mutta usein jopa kahviloissa on mielestäni tarjolla turhan tiiviitä korvapuusteja eikä sellaisia ihanan kuohkeita ja ilmavia... Tässä mielestäni maailman paras korvapuustiohje, jonka salaisuutena on pitkä kohotusaika. Itse en ole vieläkään oppinut tekemään ulkonäöllisesti täydellisiä puusteja, mutta ulkonäköä oleellisempi asia on kuitenkin se maku. 

Pullantuoksuista sunnuntaita!




noin 20 kpl todella isoja korvapuusteja

* 5 dl maitoa
* 50g tuorehiivaa
* 1 ½ dl sokeria
* 2 rkl kardemummaa
* 1 kananmuna
* 1 tl suolaa
* 14-15 dl vehnäjauhoja
* 150g sulatettua voita

Väliin
* 100g voita
* 1 dl fariinisokeria
* 2 rkl kanelia

Voiteluun
* 1 kananmuna
* ripaus suolaa
(raesokeria)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, muna ja suola. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa nyrkillä painellen. Lisää loppuvaiheessa voi. Alusta taikinaa noin 8-10 minuuttia. Pitkä alustus on tärkeää onnistuneen lopputuloksen kannalta. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle työalustalle, painele ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat yksi kerrallaan parin sentin levyisiksi, noin 30*40 cm:n levyksi. Levitä levylle puolet rasvasta, fariinisokerista ja kanelista. Laita täytettä ja voita runsaasti.

Kääräise levy leveysuunnasta rullaksi. Leikkaa pötkö viiden sentin levyisiksi kolmioksi, nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle leveä puoli alaspäin. Paina peukalolla keskelle vako pöydän pintaan asti kierteiden suuntaisesti. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. 

Ripauta voiteluun tarkoitetun munan joukkoon ripaus suolaa niin se levittyy tasaisesti. 
Ripottele pinnalle halutessasi raesokeria. Kypsennä 200c uunissa noin 15 minuuttia kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Pullat ovat parhaimmillaan 15 minuuttia uunista pois oton jälkeen kun ne ovat jäähtyneitä, mutta vielä lämpimiä. Mutta maistuvat toki sen jälkeenkin... 

Kommentit

Suositut tekstit