Texas-piiras

Tämä ruokaisa piiras täyttää nälkäisemmänkin masun. Todella makoisaa ja tulisuutta voi säädellä cayennepippurin ja jalopenojen määrällä. Tein piirakan jo jokin aika sitten kun anoppi ja appiukko olivat meillä lastenvahteina. Hyvin näytti heillekin maistuvan :). 
Alkuperäinen ohje napattu Ulla Svenskiltä.


Pyöreä piirakkavuoallinen

Pohja
* 150g voita
* 3 dl vehnäjauhoja
* ½ dl vettä
* 1/4 tl suolaa
* 1 tl tuoretta basilikaa

Täyte
100g levittyvää, maustamatonta sulatejuustoa
* 400g naudan paistijauhelihaa
* ½ tl suolaa
* ½ tl cayennepippuria
* 1 sipuli
* ½ punaista paprikaa
* 100g pakastemaissia

Päälle
* 1 dl juustoraastetta
* 3-4 kananmunaa
* 50g tulisia jalopenoja

Valmista pohja nyppimällä jauhot hieman pehmenneeseen voihin. Lisää vesi, suola ja basilika. Sekoita tasaiseksi.

Ruskista jauheliha. Lisää mausteet ja silputtu sipuli. Pilko paprika pieneksi ja sekoita maissin kanssa jauhelihan joukkoon.

Painele pohja halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voitele vuoka tarvittaessa. Levitä sulatejuusto pohjan päälle. Kaada jauhelihaseos sulatejuuston päälle. Ripota täytteen päälle juustoraastetta ja riko kananmunat kokonaisina pinnalle. Jos käytät tuoreita jalopenoja, leikkaa ne suikaleiksi ja ripottele pinnalle. Voit käyttää myös jalopenoviipaleita purkista.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.


Kommentit

Suositut tekstit