Flatbread pizza by Sandro

Pizza maistuu aina... ja etenkin vähän erilaiset "gourmee-pizzat", joiden valmistukseen menee hivenen kauemmin kuin tavallisen kinkku-ananas-aura pellillisen tekoon, mutta vaivannäkö palkitaan ihanilla makuelämyksillä. Uutena vuotena mansikkavaahtiksen kotona herkuteltiin Sandro-ravintolan ohjeella tehdyillä Flatbread pizzoilla kahdella eri täytteellä. Kumpikin täyte toimi erinomaisesti. Briejuusto-lehtikaali kuulosti aluksi ehkä hieman erikoiselta yhdistelmältä, mutta namskis!
 
Pizzoja varten valmista tomaattipesto aikaisemmin tällä viikolla julkaisemallani reseptillä. Valmistuajassa tulee huomioida se, että leipätaikina vaatii parin tunnin kohotusajan. Muuten pizzat sitten valmistuvat nopeasti.
 
2 isoa pizzaa
 
 
Pohjana Zaatar Manouche leipä
(2 leipää / pizzapohjaa)
 
* 350g vehnäjauhoja
* 9 g kuivahiivaa
* 1 rkl sokeria
*1 rkl suolaa
* 3 dl vettä
* 1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
* 1 rkl oliiviöljyä
 
Lämmitä vesi 37-40 asteiseksi (kädenlämpöistä kuumempi). Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhot, kuivahiiva, sokeri, suola ja oliiviöljy ja lisää vähitellen lämmintä vettä. Sekoita taikinaksi.
Lisää jogurtti, sekoita tasaiseksi ja kaada taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa käsin viiden minuutin ajan. Laita taikina takaisin kulhoon ja peitä kulho kostealla keittiöpyyhkeellä. Anna kohota lämpimässä paikassa 2 tunnin ajan.
 
Kun taikina on kohonnut jaa se kahteen osaan ja kauli taikinapallot pizzapohjiksi.
 
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
 
Merques/Chorizo-kananmuna pizza
 
* 1 Zaatar Manouche leipä
* 3-5 rkl tomaattipestoa (katso resepti blogista)
* 150g mozzarellajuustoraastetta
* 4 kananmunaa
* 6 merques-makkaraa tai chorizo-makkaraa (paksu pötkö)
* kourallinen tuoretta korianteria
 
Levitä Zaatar Manouche-pohjan päälle tomaattipestoa ohut kerros. Ripottele sen päälle mozzarella-juustoraaste. Leikkaa makkara paloiksi ja levittele juuston päälle. Riko kananmunat pizzan päälle.
Kypsennä uunissa noin 15 minuutin ajan. Ripottele kypsän pizzan päälle tuoretta korianteria.
 
Lehtikaali-brie-pizza
 
* 1 Zaatar Manouche leipä
* 3-5 rkl tomaattipestoa (katso resepti blogista)
* 1 dl tuoretta lehtikaalia
* 1 valkosipulinkynsi
* oliiviöljyä
* 100g mozzarellajuustoraastetta
*  150 g briejuustoa
 
Levitä Zaatar Manouche-pohjan päälle tomaattipestoa ohut kerros. Ripottele sen päälle mozzarella-juustoraaste. Kuori ja pilko valkosipuli, hienonna lehtikaali. Kuullota lehtikaali ja valkosipuli nopeasti paistinpannulla oliiviöljyssä noin 1-2 minuutin ajan. Pilko Briejuusto ja laita pizzapohjalle juustoraasteen päälle. Levitä päälle lehtikaali-valkosipuliseos.
Kypsennä uunissa noin 15 minuutin ajan.
 
 
 
 
 
 
 


 

Kommentit

Suositut tekstit