Tomaattipesto

Ruokakokeiluni Sandro-ravintolan keittokirjasta jatkuivat uutena vuotena. Tein pizzoja, joihin tuli pohjalle tämä ihana tomaattipesto. Pizzojen ohjekin julkaistaan tällä viikolla, mutta ensin tämä tomaattipesto, joka sopii sellaisenaan moneen käyttöön. Sekoita pastan sekaan, lisää makua antamaan erilaisiin keittoihin tai laita esimerkiksi paahdetun ruisleivän päälle. Vain mielikuvitus on rajana tämän peston käytössä. Voittaa kaupan valmis pestot mennen tullen!
 
Itse en omista monitoimikonetta, joten en saanut pestosta silkkisen sileätä - sauvasekoittimella tehtynä ja hieman krouvimpanakin kuitenkin toimi erinomaisesti.
 
 
"Purkillinen"
 
* 500g aurinkokuivattuja tomaatteja
* 200g kirsikkatomaatteja
* 1 rkl korianterin siemeniä
* 1 ruukku tuoretta korianteria
* 3 valkosipulin kynttä
* 1 punasipuli
*1 dl kurpitsansiemeniä
* 100g parmesan juustoa
* 2 rkl punaviinietikkaa
* 1 dl oliiviöljyä
* 1 tl mustapippuria
* 1 rkl sokeria
* ripaus suolaa
 
Laita aurinkokuivatut tomaatit likoamaan kuumaan veteen 30 minuutin ajaksi.
 
Kuivaa ja puristele liotetut, aurinkokuivatut tomaatit. Yritä saada niistä nestettä mahdollisimman hyvin pois käsin puristelemalla. Laita tomaatit monitoimikoneeseen, blenderiin tai kulhoon, jossa voit sauvasekoittimella päristellä seoksen tasaiseksi.
 
Lisää kaikki loput aineet suolaa lukuunottamatta (kuori ja pilko sipulit, raasta juusto). Soseuta suhteellisen tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla.
 
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit