30 minuutin pikapizza

Nopeat, arjen reseptit ovat aina tervetulleita. Blogissa on jo aiemmin julkaistu resepti, jossa pizzapohjataikina tehdään nopeasti leivinjauhetta käyttäen. Teen sillä ohjeella pohjan usein. Annin uunissa blogissa oli ohje nopeaan pohjaan, johon tulee kreikkalaista jogurttia. Kuulosti sen verran hyvältä, että sillä teimme tänään lounaan sairastupaan. Apukokilla on lievä korvatulehdus ja hän toivoi pizzaa ruoaksi. Koska aineet sattuivat löytymään kaapista, toteutettiin pikku potilaan toive. Älä laita tähän pizzaan täytteitä kovin paksulti. Less is more!
2 pyöreää pizzaa tai 1 pellillinen
Tomattikastike:
* 1 tlk (400g) tomaattimurskaa
* 2 puristettua valkosipulinkynttä
* 2-3 rkl oliiviöljyä
* ripaus sokeria
* ripaus suolaa
* ripaus mustapippuria
* halutessasi ripaus kuivattua chiliä
* 1 tl punaviinietikkaa
Sekoita ainekset keskenään korkeareunaiselle paistinpannulle ja kiehauta. Anna porista miedolla lämmöllä pohjan valmistumisen ajan. Jos sinulla on aikaa, voit keitellä kastiketta pidempäänkin tai valmistaa sen jo edellisenä iltana.
Pohja
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1,5 tl ruokasoodaa
* 1 tl suolaa
* n. 3 dl kreikkalaista jogurttia
Sekoita keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jogurttia vähitellen, desi kerrallaan. Jogurtin paksuudesta riippuu paljonko on hyvä määrä. Paksumpaa jogurttia menee enemmän kuin nestemäisempää. Anna taikinan levähtää pieni hetki.
Täyte
* esim. pepperonimakkaraa
* 150g mozzarellajuustoraastetta
Muotoile/kauli taikinasta pohja tai pohjat suoraan leivinpaperin päälle. Siirrä pellille. Laita pohjalle tomaattikastike, juustoraaste ja päälimmäiseksi haluamasi täyte. Paista 225c uunissa 10-12 min. Herkuttele heti.


Kommentit

  1. Heissan mansikkavaahtis, juu tämä pizzapohja on huisin nopea ja takuu varmasti myös onnistuu, mutta eikö olisi kohteliasta linkittää alkuperäisen reseptin tekijän eli Annin uunissa sivulle myös, niin mulle on bloggarina ainakin opetettu :).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit