Lämmin vuohenjustoleipä salaattipedillä

Kaapissani oli pestoa, punasipulia, punajuurta ja pakkasessa saaristolaisleipää. Siitä lähtien idea ihanaan lauantai-illan herkkuun. Kannattaa kokeilla, kohtuu makoisaa meinaan tuli! Ohje muokattu omaan tyyliini Cafe Yrjön vuohenjuustoleivän ohjeesta.

Yhdelle

* 1 viipale saaristolaisleipää
* 2 tl vihreää pestoa
* paksu pala vuohenjuustoa
* 1 tl hunajaa

* 1 pieni punajuuri
* oliiviöljyä
* ripaus suolaa myllystä
* hunajaa

* erilaisia salaatteja, mm. tammenlehvää ja rucolaa
* kurkkua
* punasipulia

KASTIKE
* 0,5 rkl tummaa balsamicoa
* 0,5 rkl oliiviöljyä
* 1 rkl rypsiöljyä
* ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Aloita valmistus punajuurista. Kuori ja viipaloi punajuuri ohuiksi kiekoiksi. Laita uunivuokaan ja laita päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja hunajaa. Paahda 175c uunissa puolisen tuntia. Anna hieman jäähtyä.

Sivele leipäviipaleelle pestoa. Laita päälle reilu viipale vuohenjuustoa. Paista 200c uunissa n. 10 min kunnes juusto on saanut kauniin kullankeltaisen värin.
Tee salaatinkastike sekoittamalla ainekset yhteen. Sekoita kastike käsin revittyjen salaatinlehtien kanssa. Nosta lautaselle ja lisää sekaan hieman kurkkua, punasipulia ja paahdetut punajuuret. Nosta kuuma leipä salaattipedin päälle. Lorauta juuston päälle vielä hieman juoksevaa hunajaa.

Kommentit

Suositut tekstit