Suklaa-appelsiinipullat

Vuoden ensimmäisen päivän kunniaksi oli ihana leipoa tyttäreni kanssa pullaa pitkän ulkoilun jälkeen. Mikä sen ihanampaa kun laskea pitkään pulkkamäkeä ja sitten syödä tuoretta pullaa! Suklaa-appelsiinipullien ohje otettiin Glorian ruoka ja viini lehdestä. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu myös kuorrute, mutta en niistä yleensä pidä, joten jätin väliin. Meillä ei myöskään ollut appelsiinia, joten käytettiin vähän klementiiniä makua antamaan. Glorian ruoka ja viini lehden kuvissa pullat olivat tosi kauniita. Omistani tuli tosi kotikutoisen näköisiä, selvästikin rullasin liian löysän rullan. Ensi kerralla sitten kauniimpia, mutta maku oli hyvä näinkin. Se kuitenkin aina pääasia.

15-20 kpl

* 2,5 dl maitoa
* 25g tuorehiivaa
* 1 kananmuna
* 1 dl sokeria
* 1 tl suolaa
* 1 appelsiinin kuori
* n. 8 dl vehnäjauhoja
* 100g pehmeää voita

Täyte
* 50g pehmeää voita
* 2 rkl kaakaojauhetta
* 1 dl sokeria
* 1 rkl kardemummaa
* 1/4 tl suolaa
* 50g tummaa suklaata

Voiteluun munaa

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja suola. Raasta hyvin pestyn appelsiin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää joukkoon. Alusta taikinaan reilu puolet jauhoista. Lisää voi ja loput jauhot erissä. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä liinan alla n. 30 min.

Tee täyte. Sekoita pehmeä voi, kaakaojauhe, sokeri, kardemumma ja suola keskenään. Raasta suklaa raasteeksi, älä lisää täytteeseen.

Kauli taikina n. 40cm * 60cm todella ohueksi levyksi. Paksuus on hyvä olla alle puoli senttiä, jotta saat tiheät kierteet.
Levitä täyte palettiveitsellä tasaisesti taikinalevylle. Jätä yläreunasta n. 1 cm ilman täytettä. Ripottele suklaaraaste täytteen päälle.
Kääri levy tiiviiksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni. Leikkaa rullasta n. 3cm paksuisia kiekkoja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Itse laitoin pullat vuokiin. Anna kohota liinan alla n. 15 min.

Voitele munalla ja paista 200c uunissa n. 10 min ajan.

Kommentit

Suositut tekstit