Uuniperunat herkkutäytteillä

Uuniperunat olivat ehkä jonkin aikaa unholassa, mutta nyt ne ovat taas nousseet uudeksi hittiruoaksi. Ja se on hyvä se, uuniperunat ovat helppo valmistaa ja täytteitä vaihtamalla saat niistä aina uudenlaisia makuelämyksiä ruokapöytääsi. Itse olen aika kyllästynyt iänikuisiin kinkku- tai lohitäytteisiin, joten kokeilin uuniperunoita jokin aika sitten kummitytön kyläillessä kahdella uudella täytteellä. Ohje yllätys yllätys Glorian ruoka ja viini lehdestä. Ja lehden ohje ei pettänyt tälläkään kertaa. Molemmat täytteet olivat maukkaita. Pekoni-avokadotäytteestä tuli uusi lempparini.

* 4 isoa Rosamunda perunaa
* 1 kg karkeaa suolaa

Kuumenna uuni 200c. Pese perunat. Levitä karkea suola uunipellille ja laita perunat suolapedin päälle. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä reilu tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
 

 
Kun perunat ovat kypsiä, viillä peruna pitkittäin auki ja kasaa valitsemaasi täytettä päälle. Täytteiden määrät ovat mitoitettu neljälle perunalle eli jos teet molempia täytteitä, tee puolikas annos kumpaakin.

Kikherne-fetatäyte
* 1 prk (n. 300 g) käyttövalmiita kikherneitä
* 1 rkl öljyä
* 2 tl juustokuminaa
* 1/2 tl suolaa 
* 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
* 150g fetaa murustettuna
* 1 sitruuna
* 2 rkl sitruunamehua
* 2 dl kreikkalaista jogurttia
* 2 tomaattia

Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Paista kikherneitä kuumassa pannussa öljyssä näin 5 minuuttia, lisää juustokumina ja suola ja jatka paistamista kunnes kikherneet ovat kullanruskeita ja rapsakoita. Siirrä pannu liedeltä ja lisää kikherneiden joukkoon hienonnettu lehtipersilja.
Murustele feta. Raadta pestyn sitruunan keltainen kuori ohueksi raasteeksi, purista 2 rkl mehua. Sekoita feta, kuoriraaste ja mehu jogurttiin.
Kuutioi tomaatit.
Kasaa uuniperunoille fetajogurttia, tomaattia ja kikherneitä.

Pekoni-avokadotäyte
 
* 1 pkt (170g) pekonia
* 100g punakaalia (alkuperäisessä ohjeessa 200g, mutta tuli mielestäni aivan liikaa)
* 2 tl omenaviinietikkaa
* 1/2 tl suolaa
* 1 dl pakastemaissia sulatettuna ja lämmitettynä
* 2 avokadoa
* 1 punainen chili
* 1/2 ruukkua korianteria
* 1½ dl majoneesia
 
Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Valuta liika rasva pois talouspaperin päällä.
Suikaloi kaali kulhoon ja sekoita etikka ja suola joukkoon.
Sulata ja lämmitä pakastemaissi. Viipaloi avokado. Viipaloi chili ja hienonna korianteri.
Kasaa perunoille kasviksia ja majoneesia. Murustele pinnalle pekonia ja viimeistele peruna chilillä ja korianterilla.

 
 

Kommentit

Suositut tekstit