Läskisoosi

Läskisoosi nimenä aiheuttaa kyseiselle ruoalle monia ennakkoluuloja. En minäkään mitään läskistä soosia tykkäisi syödä. Tämä kastike on kaukana löllöstä, läskisestä soossista. Mielestäni parasta possunlihakastiketta mitä voi tehdä. Ruokaa, johon tulee himo. Mureaa lihaa ja mahtava maku. Mitä muuta voi toivoa arkiselta ruoalta. Tämä ruoka vaatii pitkän valmistusajan, mutta on todellakin sen arvoista.

3-4 hengelle

* 600g possun kylkisiivuja
* suolaa
* voita
* 0,5 dl vehnäjauhoja
* 1 iso sipuli
* 5-7 dl vettä
* 8 maustepippuria

Paista possun kylkisiivuja kuumassa paistokasarissa niin pitkään että ne saavat upean kullanruskean värin pintaan. Tämä vie hetken aikaa, mutta se kannattaa. Mausta suolalla.
Nosta kylkipalat lautaselle.

Laita pannulle pieni nokare voita ja kuumenna siinä vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Jauhojen tulee tummua, mutta varo polttamasta. Lisää pieneksi pilkottu sipuli ja pieni määrä vettä. Sekoita niin että kastikkeesta tulee suht tummaa. Lisää vettä vähitellen ja sekoita. Lisää lihapalat ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä vähintään tunti, mielellään 1.5h.

Tarjoa kastike keitettyjen perunoiden tai muussin kera.

Kommentit

Suositut tekstit