Runebergin kääretorttu

En itse pidä perinteisistä Runebergin tortuista. Karvasmantelin tai punssin maku ei miellytä ja taikinaakin liikaa suhteessa hilloon. Mantelista kuitenkin pidän ja vadelmahillosta, joten nämä sovellukset "ruunareista" ovat herkullisia omaan makuuni. Onneksi niitä on nykyään blogit tulvillaan, ei tehdä tässä poikkeusta.
Eilisille vaatekutsuille kokeilin Yhteishyvän ohjeella kääretorttua ja tykkäsin kyllä. Voi tehdä taas vuoden päästä! Mukava yhdistelmä valkosuklaata ja vadelmaa mantelipohjalla.

n. 16 palaa

* 4 munaa
* 1 dl fariinisokeria
* 0,5 dl sokeria
* 1 dl mantelijauhetta
* 1 dl mantelirouhetta
* 0,5 dl perunajauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl kanelia
* 0,5 tl kardemummaa
* 0,5 tl inkivääriä

Täyte
* 200g valkosuklaata
* 1 rkl tuorejuustoa
* 2 dl vadelmahilloa

Koristelu
* 3/4 dl tomusokeria
* vettä
* vadelmahilloa

Laita uuni kuumenemaan 225c. Vatkaa keskenään kuohkeaksi vaahdoksi munat ja molemmat sokerit. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää ne varovasti nostellen munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita. Paista uunissa 8 min ajan. Kumoa kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota toinen leivinpaperi varovasti.

Ota tuorejuusto lämpiämään. Sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä valkosuklaa. Lisää sulatetun valkosuklaan sekaan tuorejuusto. On tärkeää että suklaa ja tuorejuusto ovat suunnilleen saman lämpöisiä. Liian kylmä tuorejuusto aiheuttaa suklaan jähmettymisen ja se saattaa paakkuuntua.

Levitä torttupohjan päälle valkosuklaaseos ja lisää suklaan päälle vadelmahillo. Jätä pari senttiä reunoista ilman täytettä.
Rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä saumapuoli alas. Laita päälle leivinpaperi ja nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

Sekoita tomusokerin joukkoon 1 tl kylmää vettä, lisää vettä tarvittaessa tippa kerrallaan. Pursota tai laita lusikan kärjellä tortun päälle koristeraitoja. Viimeistele vadelmahillolla.

Kommentit

Suositut tekstit