Supersuklaiset suklaabrowniet
Löysin keittokirjastani vanhan, mutta todella herkullisen näköisen suklaabrownie ohjeen. Jotain piristystä kun piti keksiä pienelle kuumepotilaalle. Ohjeen olen aikanaan kirjoittanut ylös Strömsö tv-ohjelmasta.
Tämä on sellaista todella täyteläistä ja suklaista. Brownie ei voi tästä paljon paremmaksi muuttua.
Muutama tärkeä vinkki. Mitä tummempi suklaa sen parempi. Varo paistamasta liian kauaa. Brownie on hyvin löysää vielä sisältä kun otat sen uunista ja lämpimänä lusikoitavaa. Jäähdytä brownie kunnolla ja mikäli silloinkin palan leikkaaminen on vaikeaa, olet onnistunut.
Voit tehdä myös ilman pähkinöitä. Tarjoile vaniljajätskin tai kermavaahdon kera.
* 200g tummaa suklaata
* 200g voita
* 3 munaa
* 4 dl sokeria
* 1/2 dl vehnäjauhoja
* 3 dl karkeasti murskattuja saksanpähkinöitä
* 1 murskattu keksisuklaapatukka, esim. Kismet tai Twix.
* Tarjoiluun vaniljajädeä tai kermavaahtoa
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita munasokerivaahto suklaavoihin. Siivilöi jauhot koko ajan sekoittaen. Sekoita saksanpähkinät taikinaan.
Kaada taikina syvään uunivuokaan. Voitele se ensin hyvin tai laita pohjalle leivinpaperi. Ripottele pinnalle murskattua suklaapatukkaa.
Paista 170c, n. 20 min. Kakun tulee olla sisältä tahmea ja vielä löllyvä. Koostumus kiinteytyy kun kakku on täysin jäähtynyt. Browniet ovat hyviä jääkaappikylmänä.
Tarjoa jäden tai kermavaahdon kera.
Kommentit
Lähetä kommentti