Vadelma-suklaakakku

Tänään vietettiin kotonani Miikkari-kutsuja ja vieraiden joukossa oli yksi, joka tarvitsi maidottoman, munattoman ja soijattoman herkun. Tämä kakku on lisäksi gluteeniton. Hämmästyin kuinka herkullinen kakku tuli aikaiseksi vaikka olikin oikea tontontonton lista käytössä. Iso suositus tälle! Kiitos ohjeesta Erikoisen hyvää blogiin!

10 hengelle

Kuivat aineet
* 1,5 dl riisijauhoja
* 1,5 dl perunajauhoja
* 2 dl sokeria
* 0,75 dl kaakaojauhetta
* 1,5 tl vaniljasokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 0,5 tl soodaa
* ripaus suolaa

Rasva
* 1 dl sulaa maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)
* 0,5 dl rypsiöljyä
* 1,25 dl kylmää vettä

Nestemäiset aineet
* 0,75 dl päärynäsosetta (Bonne)
* 0,75 dl kermaista kookosmaitoa (Santa Maria lisäaineeton)
* 1 tl omenaviinietikkaa

Täyte
* 200g (pakaste) vadelmia
* 1 rkl sokeria

Päälliskreemi
* 100g Equador tummasuklaa-vadelma (Lidl, tämä sopi soijatonta ruokavaliota käyttävälle vieraalleni, monissa suklaissa on soijalesitiiniä)
* 1,25 dl maidotonta margariinia
* 2,5 dl tomusokeria

Koristeluun samaa tummaa suklaata rouheena, tuoreita kotimaisia vadelmia

******

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata rasvan margariini, lisää joukkoon rypsiöljy ja kylmä vesi. Vispaa tasaiseksi. Lisää joukkoon muut nestemäiset aineet hyvin sekoittaen. Sekoita varovasti nostellen joukkoon kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun 18cm irtopohjavuokaan. Taikina on löysää. Paista uunin alatasolla 45-50 min.
Jäähdytä kakkupohja huolella. Kakkua on helpoin käsitellä kun se on jäähtynyt jääkaappikylmäksi seuraavaan päivään.

Halkaise kakku kahtia. Soseuta vadelmat ja lisää sokeri. Mikäli käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä niitä ensin vähintään 2 min ajan, jäähdytä.

Laita vadelmatäyte kakkupohjalle ja nosta toinen puoli päälle.
Valmista täytekreemi sulattamalla suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Vatkaa keskenään sähkövatkaimella kreemiksi maidoton margariini ja tomusokeri. Sekoita sulanut suklaa hyvin joukkoon. Levitä tai pursota kakun päälle. Koristele suklaarouheella ja vadelmilla.
Kreemi jähmettyy jääkaapissa.

Nauti!

Kommentit

Suositut tekstit