Herkkupuustit
Pidätkö tahmeista, kuohkeista ja muhkeista pullista ameriikan malliin? Jos vastasit kyllä, tästä lempipullareseptistäni tulee ehkä sinunkin lempparisi. Ohje on oma yhdistelmäni Sara La Fountainin sekä Leila Lindholmin puustiohjeista.
TAIKINA
- 5dl maitoa
- 50g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 1 kg vehnäjauhoja (n.15 dl)
- 150g sulatettua voita
KANELISIIRAPPI
- 3dl fariinisokeria
- 1,5dl vaahterasiirappia
- 5 rkl hunajaa
- 4 rkl kanelia
- 6 rkl voita
VÄLIIN
- 100g pehmeää voita
- 70g pecan-pähkinöitä
VOITELUUN
- 1 muna
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen kunnolla aluksi vatkaten, lisää puolivälissä voi. Alusta kunnolla. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Tee sillä välin kanelisiirappi. Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja an
na keittyä kasaan muutaman minuutin ajan. Siirrä jäähtymään.
Kun taikina on kohonnut, kauli siitä korvapuustien tapaan ohuehko levy. Levitä levyn päälle tasainen kerros kanelisiirappi, pehmeää voita sekä pieneksi pilkotut pecan-pähkinät. Kääri levy rullalle, leikkaa n. 4-5 cm paloja ja laita vierekkäin paistovuokaan.
Kohota pullia vielä hetki, voitele munalla ennen paistamista.
Paista puusteja uunin alatasolla 200c 20-25min.
Kommentit
Lähetä kommentti