Mansikka-mustaherukkavispipuuro

Rakastan vispipuuroa. Teen sitä usein ja maku vaihtelee kausittain. Omenasadon ollessa parhaimmillaan meillä syötiin usein omenavispipuuroa, puolukoiden kypsyessä perinteistä vispipuuroa jne... Tänään teki mieli kaivella pakastimen marja-aarteita ja keitin ison kulhollisen mansikka-mustaherukkapuuroa. Niiiiiiin maukasta. Itse syön ja tarjoilen vispipuuroni aina jääkaappikylmänä pienen maitotilkan kera.
 
- 4 dl mansikoita
- 1 dl mustaherukoita
- 2 dl vettä
- 8 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl mannasuurimoita
 
Laita kattilaan jäiset tai tuoreet mansikat ja mustaherukat. Lisää 2 dl vettä. Anna kiehua n. 15 min kunnes marjat alkavat hajota ja ovat todella pehmeitä. Näin niitä ei tarvitse siivilöidä tai soseuttaa eikä puuroon tule kökkäreitä.
Lisää 8 dl vettä muodostuneeseen mehumarjaseokseen. Kun neste kiehuu, lisää kevyesti vispaten sokerit ja mannaryynit. Keitä sekoitellen 10 min ajan.
Jäähdytä puuro hyvin. Jäähdyttämistä voi nopeuttaa laittamalla kulhon tiskialtaaseen jossa kylmää vettä.
Vatkaa kunnolla jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Laita jääkaappiin vielä tekeytymään.
Nauti!!!! :)
 

Kommentit

  1. Mahtaisikohan sopia punaherukat mustien tilalle, kun tuli tänä vuonna niin huono mustaherukkasato? Punaisia sen sijaan on pakastin täynnä :) Ihanan oloinen ohje, pitää lisätä mannasuurimot kauppalistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaherukoita en ole itse yhdistänyt mansikkaan (vielä), mutta uskoisin sopivan ihan hyvin! Punaherukoita ja puolukoita olen yhdistänyt ja mansikkaa sekä mustikkaa. Vispipuuron voi myös tehdä pelkästään mansikoista, ihanaa niinkin!

      Poista
  2. Ok ok :) mä taidan olla rohkea ja kokeilla mansikka-punaherukkayhdistelmää. Jos saisi hiukan pakastinta tyhjennettyä... Saas nähdä mitä tuleman pitää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että tulee hyvää! Viinimarja tuo hieman hapokkuutta makeaan mansikkaan! Kerrothan veikö yhdistelmä kielen mennessään!

      Poista
  3. Oli kyllä hurjan hyvää, iso kattilallinen hupeni hetkessä :) mä tykkään just tuosta happaman ja makean liitosta, toimi oikein hyvin marjat yhdessä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit