Tomaattinen kanapata

Loistavaa syysruokaa. Heitä pata uuniin ja lähde hetkeksi ulos hyppimään kuralätäköihin! Kun tulet sisälle, pikkulisäykset ja puolen tunnin päästä edessäsi on maukas ateria.
 
4:lle
- 4 maustamatonta kanankoipea
- 1 iso sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 prk (a400g) tomaattimurskaa
- 100g paseerattua tomaattia
- 3 rkl sokeria
- 2 dl kuivaa omenasiideriä tai valkoviiniä
- 1 dl mustia oliiveja
- 0,5 l kanalientä
- tuoretta basilikaa kourallinen
- 2 rkl oliiviöljyä
- 100g kirsikkatomaatteja
- couscousia 2,5 dl, 3dl vettä
 
Ruskista kanankoivet pannulla öljyssä. Laita ruskistetut kanat kannelliseen uunipataan ja laita päälle muut aineet kirsikkatomaatteja lukuunottamatta.
Hauduta kansi päällä 180c tunnin ajan.
Lisää kirsikkatomaatit. Jatka kypsentämistä uunissa ilman kantta vielä 30 min.
Valmista couscous paketin ohjeen mukaan.
Tarjoile pata couscousin kera.
 

Kommentit

  1. Herkun näköistä!

    T-T

    VastaaPoista
  2. Kokeilin tätä reseptiä eilen ja jopa 65v mieheni piti siitä! Couscousin korvasin riisillä ettei kerralla tule liian eksoottista... Kannattaa kokeilla, hyvää oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yhtään muistan niin tämä kyseinen mies on kyllä syönyt couscousia aiemmin hyvällä ruokahalulla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit