Pesto-kanalasagne


Lasagnet ovat mielestäni mainiota arkiruokaa ja mansikkavaahtiksessa tulee säännöllisin väliajoin näkymään erilaisia lasagneohjeita. Moni luulee lasagnen valmistamista työlääksi, mutta minusta se on nopea ruoka tehdä ja pistää uuniin muhimaan. Nyt ensimmäisenä lasagnereseptinä oma lempparini. Ohjeen olen saanut aikanaan isosiskoltani. Resepti taitaa olla alkujaan Valion.
 
- 9 lasagnelevyä
- 1 sipuli
- 500g maustamattomia broilerin suikaleita tai hunajamarinoituja
- hunajaa, suolaa, mustapippuria jos käytät marinoimattomia suikaleita
- 3 rkl voita
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 8 dl maitoa
- 1 pkt koskenlaskijaa
- 1 prk (n.185g) vihreää pestoa
- mustapippuria
 
Paista hienonnettu sipuli ja broilerinsuikaleet pannulla. Jos käytät marinoimattomia suikaleita lisää pieni loraus hunajaa ja ripaus suolaa ja pippuria.
Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisää kuutioitu juusto, pesto ja ripaus pippuria. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Kaada voideltuun lasagnevuokaan kastiketta, laita päälle 3 lasagnelevyä. Sitten puolet broilerisipulisekoituksesta ja kastiketta. Päälle taas kolme levyä. Lisää loput broilerit ja kastiketta. Lopuksi 3 levyä ja päälle loput kastikkeesta. Ja eiku uuniin!
200c noin 40-45min.
 

Kommentit

  1. Kiitos reseptistä! Juuri tällaisia helppoja arkiruokareseptejä olenkin kaivannut. Tein tällä ohjeella lasagnea tänään, tykkäsin! Perjantaina puolestaan kokkailin niitä täytettyjä tortilloja, nekin olivat minun makuuni hyviä.

    Olisi kiva lukea postausta myös liittyen kokkailuvälineisiin joita käytät. Itse olen vähitellen uusinut keittiövälineistöä vispilöistä lähtien ja hankkinut vähän laadukkaampia välineitä. Huomasin että sekin vaikuttaa kokkailuintoon, kun on kunnon välineet käytössä. Esim. tänä syksynä ostin Stockalta sellaisen vähän paremman raastimen, valkosipuli nyt helpompi raastaa sillä. Toinen toiveeni olisi että postaisit käyttämistäsi vähän harvinaisemmista raaka-aineista. Sellaisista joita ei peruskaupoista saa. Esimerkiksi seljankukkamehutiiviste ollut itselle sellainen tuote jota pari kertaa olisin tarvinnut mutta mistään en ole löytänyt.
    Kiitos vielä ihanasta blogistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna toiveesta ja vinkeistä jatkoa ajatellen! Eipä tullut mieleenkään että esittelisin keittiövälineitäni, mutta loistoidea. Ruoanlaitossa ja leivonnassa hyvät välineet ovat kyllä tärkeitä ja lisäävät ruoanlaiton mielekkyyttä - sekä toki takaavat ehkäpä myös maistuvamman lopputuloksen. Vähän sama kuin ompelisi huonolla ompelukoneella tai hyvällä sellaisella...

      Poista
  2. Olipa hyvää, helppoa ja herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä tavannut ketään kuka ei tästä reseptistä pitäisi :).

      Poista
    2. En ole vielä tavannut ketään kuka ei tästä reseptistä pitäisi :).

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit