Sipulileipä

Pataleipä tuli syötyä, joten piti leipoa uutta leipää. Tällä kertaa ihanan paahteisen sipulin makuista leipää, joka saa kauniin värinsä tomaatista.
 
1 kpl
 
- 1 iso sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 2,5 dl vettä
- 25g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 0,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl öljyä
- 3 dl sämpyläjauhoja
- n. 6dl vehnäjauhoja
 
Koristeeksi 2 kirsikkatomaattia ohueksi viipaloituna, basilikan lehtiä
1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Nosta sivuun jäähtymään.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, basilikasilppu, tomaattipyree ja öljy. Sekoita ensin sämpyläjauhot taikinaan ja alusta sitten joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla.
3. Lisää taikinaan kuullotetut sipulit.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
4. Leivo taikinasta yksi pitkänmallinen leipä ja kohota sitä vielä hetki leivinpaperilla pellin päällä. Leikkaa leivän pintaan kaksi viiltoa vinottain ja koristele. Paina tomaattisiivut ja basilikan lehdet kunnolla leipään.
5. Paista uunin alatasolla 200c noin 30 min.
 

Kommentit

Suositut tekstit