Pannupizza

Olen bongannut tämän ohjeen pullahiiren sivuilta. Tämän parempaa pannupizzaa saa hakea. Ohjeen myötä herkullista viikonloppua kaikille lukijoilleni!

Täytteeksi voi laittaa mitä vain, mutta suosittelen laittamaan 1-3 täytettä. Pannupizzassa täytettä ei saa olla liikaa. Meillä tekohetkellä oli jääkapissa pepperoni-auracalzonien jäljiltä tarvikkeita, joten tämän takia nyt esimerkkitäytteenä pepperoni, aura ja herkkusieni. Parhain täyte pannupizzaan onkin mielestäni juuri pepperoni tai kinkku ja siihen jokin lisuke. Perus kinkku, ananas, aura toimii tässä loistavasti. Myös kana ja tonnikala soveltuvat, mutta jauhelihaa en itse pannupizzaan laittaisi.
Tärkeää tässä pizzassa on tuo kastike, joten älä fuskaa sen teossa. Myös mozzarellajuustoraaste ehdoton täydellisen maun saamiseksi :).

POHJA

- 3 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa (11g)
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 5,5-7dl vehnäjauhoja

KASTIKE

- 370g paseerattua tomaattia
- 2 tl oreganoa
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria

TÄYTE
- oman maun mukaan esim.
* pepperonia
* aurajuustoa
* herkkusieniä paistettuna ensin pannulla

PÄÄLLE
- Mozzarellajuustoraastetta

Valmista kastike ensin. Laita kaikki ainekset paistinpannulle ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 min. Nosta pois hellalta ja anna jäähtyä ja makujen tasaantua noin tunnin ajan.
Valmista pohja joko käsin tai koneella. Laita kulhoon hiiva ja 1 dl jauhoja. Lisää 42 asteinen vesi, suola ja öljy. Sekoita. Lisää taikinaan jauhoja hyvin alustaen kunnes taikinasta tulee hyvin käsiteltävä pallo, mutta jätä hivenen löysemmäksi kuin tavallinen pizzataikina.
Voitele paistinpannu tai vaikkapa täytekakkuvuoka. 
Painele taikina pannulle. Kohota 45 min liinan alla.

Kun taikina on kohonnut lisää pohjalle kastike. Jätä 2-3 reunoja ilman kastiketta. Laita juustoraastetta kastikkeen päälle ja lisää täytteet. Lisää päälle vielä reilusti mozzarellajuustoraastetta. 
Laita juustoraasteen päälle vielä täytteen pääraaka-ainetta.
Paista 250c,  15 min. Nauti heti.

Kommentit

  1. Tein tätä tänään ja oli kyllä ihan mielettömän hyvää, nams! Kiitos siis ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Tein tätä perjantaina itselleni ja ystävälleni- molemmat ihastuttiin ihan kympillä! Taikina kohosi ihan valtavaksi täytekakkuvuoassa, mutta se ei haitannut. Ihan superhyvä ohje, tästä tulee meille vakkari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se juju ehkä onkin että ohjeesta saa oikein supermuhkean pohjan, jonka en uskonut kotona olevan mahdollista. Tällaista pannupizzan kuuluu olla!

      Poista
  3. Tänään sain hyvää palautetta tästä pannupizzasta gluteenittomana versiona! Toimii siis niinkin. Oli kuulemma parasta pizzaa mitä on syöty tähän mennessä. Kannattaa siis kokeilla, gluteenilla tai ilman!

    VastaaPoista
  4. Tänään taas pannupizzaa iltapalaksi. Tämä ohje on huippuhyvä. Kiitos Henna ja mukavaa joulun odotusta! :) t, Päivi H Vuokatista

    VastaaPoista
  5. Tää toimii hyvin gluteenittomanakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit