Koskenlaskijan makaroonilooda

Tämä makaronilaatikko on vain niin parasta ja sopii myös kananmuna-allergikoille. Tavallinen munamaitolaatikko on mielestäni lämmitettynä kuivaa, mutta tämä pysyy mehevänä pari-kolmekin päivää.
 
Perussatsi uunivuokaan
 
- 1 makaronipussi
- 400g paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 litra vettä
- 1 fond du chef tai muu lihaliemikuutio
- 1 pkt Koskenlaskija voimakasta
 
Keitä makaronit. Kuori ja silppua sipuli. Paista se jauhelihan kanssa. Kiehauta litra vettä, lisää joukkoon lihaliemikuutio ja kuutioitu Koskenlaskija. Sekoittele kunnes juusto on sulanut lähes kokonaan. Ei haittaa jos joukkoon jää muutamia sattumia.
Yhdistä ainekset uunivuokaan. 175c, noin 40 min.
Halutessasi voit lisätä suolaa tai pilkkoa päälle vielä tomaattisiivuja. Meidän perhe tykkää tästä ihan vain näin.

Kommentit

  1. Tää on tosi hyvää! meillä tehdään makaronilaatikko aikalailla samoin ja on herkkua. :)

    VastaaPoista
  2. Tää on niin hyvää! Teen nykyisin aina tällä ohjeella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pienellä asialla saa tästäkin perusruoasta jotenkin superhyvää! :)

      Poista
  3. Oli tosi hyvää ja maistui koko perheelle. Uunista otettaessa oli yllätys, että makaronit ja " liemi" olivat erillään, mutta maku oli herkullinen. Seuraavana päivänä oli mukavasti " jähmettynyt". Itse kun olen sellaisen lohkeavamman laatikon ystävä. Tulee jäämään meidän perheen arkiruokaresepteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! On sellaista löysää makaronilaatikkoa juuri uunista tulleessaan. Itse olen sellaisen ystävä ja teen munamaitolaatikostakin sellaisen. Lohkeavamman toki saa jos vähentää hieman nesteen määrää, mutta veikkaisin että mehukkuus kärsisi siitä koska tosiaan jäähtyessään muuttuu lohkeavammaksi. Mukava kuulla että löytyi uusi resepti arkeenne :).

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit