Yum Woon Sen

Mielestäni ruoanlaitossa ja leipomisessa mukavinta on uusien reseptien kokeileminen. Tänään tein uusimmasta Maku lehdestä lounaaksi lasinuudelisalaatin ja olikin niin hyvää että ohje päätyy "teen uudestaan" - listalle.
Alkuperäiseen ohjeeseen olisi tullut kevätsipulia, mutta koska sitä ei ollut saatavilla, korvasin sen ruohosipulilla.
Tyttäreni annokseen en laittanut chiliä, mutta muuten sama setti!
 
4 annosta
 
1l vettä
100g riisinuudeleita
200g kiinankaalia
8 kirsikkatomaattia
1/2 kurkku
2 salottisipulia
1/2 dl ruohosipulia
1 punainen chili
200g pakastekatkarapuja
 
KASTIKE
1/2 dl puristettua limen mehua
2 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria
PÄÄLLE
1/2dl tuoretta korianteria hienonnettuna
 
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Nosta nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna hautua salaatin valmistelun ajan.
Pese kasvikset. Suikaloi kiinankaali, halkaise kirsikkatomaatit kahtia. Kuori ja viipaloi kurkku. Kuori ja puolita salottisipulit, leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Hienonna ruohosipuli. Poista chilistä siemenet ja viipaloi.
Paista sulatetut katkaravut nopeasti pannulla öljyssä.
Nosta kasvikset salaattikulhoon. Lisää joukkoon katkaravut.
Sekoita limemehu, kalakastike ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.
Kaada nuudelit lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja saksi poikittain muutamaan osaan. Nosta nuudelit kulhoon kasvisten ja rapujen päälle. Kaada kastike tasaisesti nuudeleiden päälle. Sekoita salaatti sekaisin. Lisää korianteri.
Nauti tuoreen patongin kera.

Kommentit

Suositut tekstit