Shiracha goes with everything...

Joko olet testannut "aikuisten ketsuppia"? Jos et - suosittelen. Sopivan tulinen kastike, mikä sopii niin ruoanlaittoon kuin valmiiden ruokien päälle lisähöysteeksi vähän ketsupin tai tabascon tapaan.
Sriracha on alunperin thaimaalainen kastike, jonka valmistuksessa käytetään aurinkokuivattuja chilejä, valkosipulia, etikkaa, sokeria ja suolaa. Kuvassa oleva meidän kodin versio on kuitenkin made in USA.
Kuvassa kotitekoiset makkaraperunat (makkispekkikset kuten meillä sanotaan) uppomunalla, johon Sriracha sopii päälle täydellisesti.
...ja makkispekkiksiin tulee keitettyjä pottuja, sipulia, makkaraa. Eikun pannuun voiöljyseokseen ja paistetaan rapsakaksi.
UPPOMUNA
-2 l vettä
-1dl väkiviinaetikkaa
-muna
Riko muna kulhoon. Kiehauta vesi ja etikka. Pienennä lämpöä niin että vesi porisee vain vähän. Tee kauhalla veteen pyörre ja kaada rikottu muna veteen läheltä pintaa. Keitä 3 min. Nosta varovasti kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy. Nosta talouspaperin päälle reikäkauhalla ja siisti uppomuna mikäli siinä on "valkuaisriekaleita". Lisää ruoan päälle. Keltuaisen tulee olla sisältä valuvaa. Sopii makkaraperunoiden lisäksi esim.pinaattikeittoon tai vaikkapa pasta carbonaran päälle.

Kommentit

Suositut tekstit