Jouluinen vispipuuro

Meillä tehtiin tänään taas vispipuuroa kun se on tyttäreni herkkua ja hän on tällä hetkellä vesirokossa. Pitäähän pikkuiselle tehdä lempiruokia silloin :). 
Tällä kertaa maustoin vispipuuron jouluisilla mausteilla. 

- 4 dl puolukoita
- 1 vihreä omena
- 4 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 1 iso tähtianis tai 2 pientä

- 4 dl vettä
- 1,5 dl mannaryynejä
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria

Keitä puolukoita ja kuorittuja, viipaloituja omenalohkoja vedessä (4 dl), jossa mausteena kokonainen kanelitanko ja tähtianis kymmenen minuutin ajan. Siivilöi puolukat, omenalohkot ja mausteet pois ja ota mehu talteen.

Lisää mehuun 4 dl vettä. Sekoita keskenään mannaryynit ja sokerit. Kiehauta mehu ja vispaa joukkoon ryyni-sokeriseos. Keitä sekoitellen miedolla lämmöllä noin 7 minuutin ajan. 

Anna jäähtyä huolella ja vispaa kuohkeaksi. Tarjoile maitotilkan kera välipalana tai jälkiruokana.

Kommentit

Suositut tekstit