Kasvispihvit

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille lukijoille! Mansikkavaahtiksen keittiössä tuoksuu tuore leipä ja piparitaikina on jääkaapissa. Huomenna luvassa ihanan, jouluisen piimälimpun ohje sekä alkuviikosta on tulossa ohje myös itse tehtyyn piparitaikinaan. 
Tässä kuitenkin ennen niitä yksi maukas arkiruokaresepti, koska huomenna on taas arki ja maanantai - Joulun tulosta huolimatta. 
Huomenna muuten suoritetaan Joulupukin toivelista mansikkavaahtikselle-arvonta! 

Meillä syötiin näitä kasvispihvejä lauantaina lounaaksi. Tarjoilin kasvispihvit keitettyjen perunoiden, salaatin ja kermaviilikastikkeen kera.

Kasvispihvit

3-4 hengelle

- 1 peruna
- 2 porkkanaa
- 100g pakastepinaattia
- 1 sipuli
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ dl korppujauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl juustoraastetta
- ripaus suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- hieman hienonnettua tuoretta persiljaa tai timjamia

Kuori peruna ja porkkanat, raasta hienoksi raasteeksi. Sulata pakastepinaatti. 
Hienonna sipuli pieneksi.
Riko kulhoon munat, lisää öljy, pinaatti, maito, vehnäjauhot, korppujauho, mausteet ja juustoraaste. Lisää joukkoon raastetut kasvikset ja sipulisilppu. Anna turvota 5-10 min ajan. 
Taputtele pellille leivinpaperille tasakokoisia pihvejä, paista 225c noin 20-30 minuutin ajan uunista riippuen. 

Kermaviilikastike

- 1 tlk kermaviiliä
- 2 tl makeahkoa sinappia 
- 2 tl omenaviinietikkaa
- ripaus suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl sitruunanmehua
- tuoretta persiljaa hienonnettuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään, tarkista maku
 ja anna tekeentyä jääkaapissa pihvien kypsennyksen ajan.

Kommentit

  1. Vau.. Olipas hyviä kasvispihvejä. . Mulla ei tosin ollut pinaattia joten raastoin yhden punajuuren sen tilalle ja juustoraasteen korvasin tuorejuustolla :-) mutta hyviä tuli silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin Tiina! Ohjeita muokataan sen mukaan mitä kaapista löytyy ja usein lopputulos on erittäin maukas!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit