Luumurahkakakku

Tein Hyvää Joulua-kirjasta luumurahkakakun ystäväni rotinoille eilen. Oli oikein maukasta, ei mitään tajunnan räjäyttävää, mutta jos tykkäät luumurahkasta - tämä on hauska ja hieman juhlavampi tapa tarjota perinteinen jouluinen jälkiruoka. Ja ehkäpä luumurahkaa vieroksuvatkin uskaltavat maistamaan kun luulevat kakkua suklaakakuksi... ;).

irtopohjavuoallinen

POHJA
* 200g digestive-keksejä
* 50g voita

TÄYTE
* 5 liivatelehteä
* 2 dl kuohukermaa
* 5 dl maustamatonta jugurttirahkaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 0,5 dl sokeria
* 150 g luumumarmeladia
(tilkka kuumaa vettä)

KORISTELUUN
* rouhittua tummaa suklaata

Murkaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella paksussa minigrip-pussissa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (noin 22cm halkaisija, itsellä oli hivenen isompi vuoka). Nosta jääkaappiin odottelemaan.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 7-10 minuutin ajaksi.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jugurttirahkaan sokerit ja luumumarmeladi. Kääntele seokseen myös kermavaahto.

Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen pehmenneet, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivate täyteseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle.

Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Rouhi valmiin kakun pinnalle suklaalastuja. 

Kommentit

Suositut tekstit