Lihapullaleipä
Tavallisista lihapullista on moneen. Lisää tavalliseen lihapullataikinaan hieman juustoa ja yrttejä, tee tomaattikastike ja pilko vähän mozzarellaa - superherkullinen lihapullaleipä on valmiina! Idean leipään olen saanut Jenni Häyrisen kirjasta Katukeittiö, parempaa roskaruokaa.
3 kpl
* Ciabatta-leipää tai rapsakkakuorista patonkia
* oliiviöljyä
* 1 pkt buffalomozzarellaa
* ½ annosta tavallista lihapullataikinaa (ohje löytyy blogista nimellä tavalliset lihapullat)
* 20 g raastettua parmesanjuustoa
* 1 dl pieneksi pilkottua lehtipersiljaa
Tomaattikastike
* 1 tlk tomaattimurskaa
* 2 valkosipulinkynttä
* 2 tl hunajaa
* korkillinen punaviinietikkaa
* suolaa
* pippuria
* puolikas punainen chili pilkottuna ja siemenet poistettuna tai muutama tippa tabascoa
* pieneksi pilkottua tuoretta oreganoa tai basilikaa
Valmista ensin tomaattikastike. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi ja kuullota öljyssä hiljalleen 5 minuutin ajan. Lisää mausteet ja tomaattimurska sekä yrtit. Keitä ilman kantta miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Valmista lihapullat mikäli sinulla ei ole niitä valmiina. Lisää tavallisen lihapullataikinan joukkoon parmesanjuusto ja lehtipersilja.
Leikka patonki tai ciabattaleipä annospaloiksi. Halkaise melkein puoliksi (jätä kansi vähän kiinni) ja voitele leivän sisäpinta oliiviöljyllä kevyesti. Laita pohjan päälle lihapullia ja tomaattikastiketta ja pilko päälle vielä reippaasti mozzarellaa. Paista 200c uunissa 10 minuutin ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti