Tavalliset lihapullat

Tässä ihan tavallisten, peruslihapullien ohje. Lihapullien makua voi muunnella loputtomiin tämän perusohjeen avulla. Erilaisilla yrteillä, aurinkokuivatulla tomaatilla, tabascolla, mausteilla, juustoraasteilla, smetanalla, tomaattikastikkeella, pähkinöillä jne saat täysin erilaista makua pulliin. Vain mielikuvitus on oikeastaan rajana!

Leivänmurut voi korvata myös 2 rkl korppujauhoja, itse en pidä korppujauhojen mausta, joten käytän yleensä itse murustamaani vaaleaa leipää. Pulliin käy niin tuore kuin vanhakin leipämuru.
Voit myös käyttää sika-nautajauhelihaa. Itse joskus vuosikausia sitten olin kaupassa töissä ja valmistin siellä lihaosastolla jauhelihaa. Sen jälkeen en ole suostunut käyttämään keittiössäni kuin naudan paistijauhelihaa. Siinä kun on edes jotain mitä voi lihaksi kutsua. :)

Me nautimme tänään lihapullat muussin kera !



Peruspulliin tarvitset:

* 400 g naudan paistijauhelihaa
* 1 dl leivänmuruja
* 1 kananmuna
* 1 pieneksi pilkottu sipuli
* 1 tl suolaa
* mustapippuria

Sekoita aineet keskenään, anna taikinan muhia hetki. Pyörittele pulliksi ja paista 180c uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit