Limelohi ja tomaatti-couscous

Viikonloppuna sain vieraakseni vanhimman kummityttöni ja halusin kokeilla jotain uutta reseptiä. Yhdistelin kolmesta eri reseptistä juttuja ja siitä syntyi limelohi tomaatti-couscouspedillä. Ja tulikin muuten hyvää ja maistui myös kummitytölle :)! Kannattaa kokeilla vaikka jo heti tällä viikolla. 


Neljälle

- n. 1 kg:n kirjolohifilee
- 1,5 limeä
- suolaa, mustapippuria

- 2,5 dl couscousia
- 3 dl vettä
- ripaus suolaa ja pippuria
- 1 prk maustettua ruokakermaa Emmental
- 150g kirsikkatomaatteja
- 1 dl sitruunamelissaa
- puolikkaan limen mehu

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mikäli kalafileessä on vielä ruodot, poista ne. Laita file uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero kalan pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Pilko limet lohkoiksi. Tee muutamia viiltoja kalaan ja upota niihin limensiivuja. Laita uuniin ja paista noin 20-25 min kunnes kala on kypsää.

Valmista kalan kypsyessä couscous. Kiehauta vesi ja kaada kiehuva vesi couscousryynien päälle. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita ja anna hautua kannen alla noin 5 minuutin ajan (pöydällä, ei hellalla). Pilko kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi, hienonna sitruunamelissa. Lisää couscousin joukkoon emmental-ruokakerma, tomaatit sekä puolikkaan limen mehu. Kiehauta seos nopeasti hellalla. Lisää sitruunamelissa.

Ja sitten syömään :)!

Kommentit

Suositut tekstit