Juustoinen nakkikeitto


Tässä jälleen yksi nopea ja maukas arkiruokaresepti. Meillä syödään nakki- tai makkararuokaa pari kertaa kuussa. Nyt laitoin keittoon niitä Viikari-nakkeja, jotka ovat nitriittömiä. Maku ei kyllä lähelläkään Kivikylän nakkeja, mutta menettelee sopassa... Ja yllättäen tungin keittoon taas Koskenlaskijaa; se nyt vaan sopii kaikkeen. 

4-5 hengelle

* 1, 5l vettä
* 1 kasvisliemikuutio
* 2 tl paprikajauhetta
* 10 mustapippuria
* 50g tomaattipyreetä
* 4 isoa porkkanaa
* 5-6 perunaa
* pienehkö parsakaali
* 1 sipuli
* 1 pkt nakkeja (n. 300g)
* 200g Koskenlaskija (voimakas) juustoa
* kourallinen tuoretta persiljaa
* Halutessasi suolaa, itselleni riittää kasvisliemikuution ja juuston tuoma suolan määrä.

Mittaa vesi kattilaan, kiehauta ja lisää kasvisliemikuutio, paprikajauhe, mustapippurit ja tomaattipyree. Lisää kuoritut ja pilkotut porkkanat ja anna kiehua noin 5 minuutin ajan. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat, parsakaalin kukinnot sekä pieneksi hienonnettu sipuli. Anna kiehua noin 10 minuttia kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Lisää joukkoon pilkotut nakit sekä pilkottu juusto. Keittele hiljalleen sekoitellen kunnes juusto on sulanut. Lisää vielä päälle tuoretta persiljaa ja eikun syömään!

Kommentit

Suositut tekstit