Melanzane alla parmigiana

Tämä munakoisovuoka on kasvisruokien aatelia. No, mitä muuta voisikaan olla kuin täydellistä herkkua kun yhdistää mozzarellan, parmesaanijuuston ja pitkään muhineen tomaattikastikkeen munakoisoon. Nam.
Tämä ruoka maistuu yleensä myös vannoutuneille lihansyöjille sekä munakoisoa epäilyttävänä pitäville.
Vuokaan käy mikä vain mozzarella, mutta suosittelen käyttämään pehmeää, pussissa vedessä olevaa pallonmuotoista pehmeää mozzarellaa. Suosittelen myös käyttämään laadukkaita kuorittuja tomaatteja (Mutti).

* n. 800g munakoisoa
* 1/2 tl suolaa
* 4 rkl oliiviöljyä
* 4 ps (a 125g) mozzarellaa
* 1 dl parmesaania raastettuna

Tomaattikastike:
* 1 sipuli
* 3 valkosipulinkynttä
* 1 rkl oliiviöljyä
* 2 tlk (a 400g) kuorittuja tomaatteja
* 2 rkl tomaattipyreetä
* 2 tl sokeria
* 1 tl balsamiviinietikkaa
* 1/2 punttia basilikaa ruukusta
* 1/2 tl mustapippuria
* 1 dl tuoreita basilikanlehtiä

Viipaloi munakoisot n. 1/2 cm:n viipaleiksi pitkittäin. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja noin 30 min.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattipyree, sokeri, balsamico ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä n. 40 min. Soseuta tasaiseksi halutessasi sauvasekoittimella (itse en koe tarpeelliseksi) .

Kuivaa munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla. Paista viipaleita pannulla öljyssä kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi.

Lado munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle (24*24cm). Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, mozzarellaa ja 1/3 parmesaaniraastetta. Tee yhteensä 3 kerrosta niin, että päällimmäisen kerrokseen munakoisoviipaleiden päälle tulee vain mozzarellaa ja loput parmesaaniraasteesta.

Paista 200c uunin alatasolla n. 45 min. Ripottele Melanzanen päälle tuoretta basilikaa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit