Aprikoosiglaseerattu porsaan ulkofile ja kasvisgratiini

Tänään mansikkavaahtiksen kotona syötiin lounaaksi aprikoosiglaseerattua possua, puikulaperunoista tehtyä muussia ja kasvisgratiinia porkkanoista ja kukkakaalista. Namskis.
 
- 1 maustamaton porsaan ulkofile (1-1,5kg)
- suolaa
- 3 rkl aprikoosihilloa
- 1 rkl Dijon tai Oparin kotisinappia
- 1 rkl sauce demi glacea
 
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 230c. Rouhi lihan päälle suolaa ja sekoita hillo, sinappi ja demi glace hyvin keskenään. Hiero seos lihan päälle.
Laita liha kuumaan uuniin vuoassa noin 10-15 minuutiksi, jotta pinta ruskistuu kauniiksi.
Laske lämpötila 150c ja laita lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Kun mittari näyttää 70c ota liha pois uunista ja laita folion sisälle vetäytymään 15 minuutiksi. 
Lihan kypsyessä valmistuu samalla muussi ja gratiini. Muussiin en laita ohjetta mutta sen toki saa tarvittaessa jos teko ei hallussa :).
 
Kasvisgratiini
 
- 2 isoa porkkanaa
- pieni kukkakaali
- 3 rkl voita
- 1/3dl vehnäjauhoja
- 4 dl ruokakermaa
- 2dl juustoraastetta
- suolaa
- valkopippuria
- lehtipersiljaa
 
Keitä kuorittuja ja pilkottuja porkkanoita noin 10 min, lisää kukkakaalin nuput ja keitä vielä 5-10 min. Kasvisten tulee olla puolikypsiä.
Sulata kattilassa voi ja vispaa siihen jauhot. Vispaa joukkoon kerma ja sekoita kunnes seos sakenee. Lisää juustoraaste ja mausta.
Laita voideltuun uunivuokaan kasvikset ja päälle juustokastike.
Paista 200c uunissa 15-25min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Laita päälle vielä persiljaa.
 

Kommentit

Suositut tekstit